ဝိတ္လည္းက် ကင္ဆာလည္းေပ်ာက္မယ့္ အစားအစာ (၅) မ်ိဳး


ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်လုိသူေတြ စားသံုးေနရတဲ့ အစားအစားေတြမွာ ကင္ဆာေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တာေတြလည္း ပါဝင္ပါတယ္။

၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ ကင္ဆာေရာဂါတုိက္ဖ်က္ရာမွာ အျခားပရေဆးပင္ေတြထက္ေတာင္ အာနိသင္ပိုသက္ေရာက္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အစာအိမ္ကင္ဆာ၊ အူမႀကီးကင္ဆာတုိ႔လို႔ အစာေျခစနစ္မွာပါတဲ့ အစိတ္အပိုင္းေတြကို ၾကံ႕ခိုင္က်န္းမာေစပါတယ္။

၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး

လိုက္ကိုပင္းန္လို႔ေခၚတဲ့ အစြမ္းထက္ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိေၾကာင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ားစားတဲ့ အမ်ိဳးသားေတြမွာ ဆီးႀကိတ္ကင္ဆာအျဖစ္နည္းပါတယ္။

၃။ လက္ဖက္စိမ္း

ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္႐ံုသာမက ကင္ဆာပ်ံ႕ႏွံ႔မႈကိုပါ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္စြမ္း႐ွိပါတယ္။

၄။ နႏြင္း

အေမရိကန္ ကင္ဆာအဖြဲ႔အစည္းရဲ႕ အဆိုအရ နႏြင္းဟာ ကင္ဆာေၾကာင့္ျဖစ္လာတဲဲ့ အႀကိတ္ေတြကို ေလ်ာ့ပါးသက္သာေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

၅။ စပ်စ္သီး

စပ်စ္သီးေတြကလည္း ကင္ဆာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးသလို ကင္ဆာျဖစ္ျဖစ္ခ်င္းမွာ စပ်စ္သီးမ်ားမ်ားစားရင္ ကင္ဆာပိုးေတြ ထပ္ၿပီးမပ်ံ႕ႏွံ႔ေတာ့ပါဘူး။

Source : Health Digezt
Duwun
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.