ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မေပ်ာ္တဲ့ ေရခဲမုန္႔


ေႏြရာသီပူပူမွာ ေရခဲမုန္႔ေလး စားျပီး ရင္ထဲ ေအးျမရတာ ေကာင္းေသာ္လည္း ေနအပူေၾကာင့္ ေရခဲမုန္႔ ျမန္ျမန္ေပ်ာ္ကာ လက္မွာလည္း ေစးကပ္ကပ္ ျဖစ္ရသလို၊ မေပ်ာ္ခင္ ကုန္ေအာင္ စားရသျဖင့္ ေမာရသည္မွာလည္း မတန္ေအာင္ ရိွလွသည္။

ထိုျပႆနာကို ေျဖရွင္းေပးမည့္ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မေပ်ာ္တဲ့ ေရခဲမုန္႔မိ်ဳး ပညာရွင္မ်ား တီထြင္နိုင္ျပီ။ BslA ဆိုေသာ ပရိုတိန္းဓာတ္သည္ ေရခဲမုန္႔ထဲ ပါ၀င္ေသာ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ားကို တဲြစပ္ခ်ဳပ္ထိန္း ေပးထားနိုင္စြမ္းရိွရာ ထိုပရိုတိန္း အကူအညီ ျဖင့္ ေရခဲမုန္႔ကို ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မေပ်ာ္ေအာင္ လုပ္နိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာ ေတြ႔ရိွခဲ့ေၾကာင္း စေကာ့တလန္ရိွ အက္ဒင္ဘာရာ တကၠသိုလ္မွ ရူပေဗဒနွင့္ နကၡတေဗဒ ပါေမာကၡဆိုက္ မက္ဖီးက ဆိုသည္။

''စားသံုးသူေတြ အတြက္ေရာ၊ ထုတ္လုပ္သူေတြ အတြက္ပါ အကိ်ဳးျပဳမယ့္ ေလ့လာေတြ႔ရိွမႈပါ'' ဟု ပါေမာကၡ မက္ဖီးက ဆိုသည္။

လာမည့္ သံုးနွစ္မွ ငါးနွစ္အတြင္း ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မေပ်ာ္တဲ့ ေရခဲမုန္႔မိ်ဳးေတြ လက္ေတြ႔ ထုတ္လုပ္နိုင္ေတာ့မည္ဟု ပါေမာကၡမက္ဖီးက အာမခံ ေျပာၾကားသည္။ 

messenger news journal
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.