ဆန္မႈန္႔.....၅ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ေကာက္ညႇင္းမႈန္႔.....၂ဇြန္း(....။....)
ပဲမႈန္႔(အစိမ္း).....၂ဇြန္း (....။....)
ၾကက္ဥ....၁လုံး(ေခါက္ထားပါ)
ၾကက္ဥမထည့္ခ်င္လဲရပါတယ္
ပဲျပဳတ္.. ...လိုသေလာက္
နံနံပင္.. ..။....(ေသးေသးျဖတ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္.. ..။
ဆား.....၂ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ၾကက္သားမႈန္႔.. ..အနည္းငယ္
ေရ.....၅၀၀ml(လိုရင္နဲနဲထပ္ထည့္ပါ)
ဆန္မွုန္႔ +ေကာက္ညင္းမွုန္႔+ပဲမွုန္႔ကို ေရနဲ႔
ေက်ေအာင္ေဖ်ာ္ ၿပီးမွ ဆား ၾကက္ဥ
ၾကက္သားမႈန္႔ ထည့္ပါ
မုန္႔အိုးကို မေၾကာ္ခင္ ၁နာရီေလာက္အလို ဆီသုတ္ထားပါ (non stick အိုးဆိုရင္
ေတာ့မလိုပါဘူး)
ေၾကာ္မယ္ဆိုမွနံနံပင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ပါ
ေရာထည့္ေမြပါ
အိုးပူလာရင္ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ မုန္႔ရည္ကို
ေမႊၿပီးထည့္ပါ ပဲျပဳတ္ ထည့္ပါ
စစေၾကာ္ခ်င္းဆို ကပ္ပါတယ္
မီးေအးေအးနဲ႔ပဲေၾကာ္ရင္ သိပ္မကပ္ပါဘူး
မုန္႔က်က္ရင္ ဇြန္းအဖ်ားနဲ႔ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း
ေကာ္ပါ ၂ခုထပ္လိုက္ရင္ရပါၿပီ
မုန္႔ကို ခနခနလွည့္ေၾကာ္ေပးရင္ပိုႂကြပ္ပါ
တယ္
ခ်ဥ္စပ္ လုပ္ခ်င္ရင္ မုန္႔ထဲကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး
င႐ုတ္သီးကို ပါးပါးေသးေသး ညႇပ္ထည့္ရင္
ရပါတယ္
ငုံးဥနဲ႔ ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ မုန္႔ရည္
ကို တ၀က္ပဲထည့္ ငုံးဥေဖာက္ထည့္လိုက္ပါ
ဒါဆို ရပါၿပီ ႐ွင္
Myanmar Snacks ( ၿမန္မာ မုန္႔ ပဲ သြားရည္စာမ်ား )
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon