ႏွွလုံးေရာဂါ ဆိုလွ်င္ အစာႏွင့္ကုမယ္ ….



Zawgyi ျဖင့္ဖတ္ရန္


ႏွွလုံးေရာဂါအတြက္ဆို ဒါေတြမေမ့ပါနဲ႔မေမ့နဲ႔ ႏွွလုံး ေရာဂါ အတြက္

ငါးေၾကာ္စားမယ္ ဆို ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ မန္က်ည္းမွည့္ တို႔ႏွင့္ ျပန္ခ်က္စားပါျပန္မခ်က္ႏိုင္ခဲ့ရင္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း နဲ႔ တြဲဖက္စား ( ငါးေၾကာ္ကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလာင္း ဓာတ္ေျပာင္းပါ )

ေၾကခဲ က်က္ခဲတဲ့အစာ ေကာက္ညႇင္း အစာေတြကို ခ်င့္ ခ်ိန္ ၿပီးစားပါ

သတိထားရမြာက …

ေကာက္ညႇင္းစားၿပီးေရေႏြးေသာက္ က ဝမ္းခ်ဳပ္ေစတဲ့အတြက္ ဝမ္းမခ်ဴ ပ္ေစျခင္လွ်င္ ေရေအးေသာက္ကာကြယ္ပါ

ႏွလုံးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ အဆီ အဆိမ့္ အေစး အစာေတြေရွာင္

မနက္စာ အုန္းႏို႔ိေခါက္စြဲေန႔လည္စာ ဒန္ေပါက္ညေနစာ ငါးသေလာက္ေပါင္း တို႔ကို တစ္ရက္တည္း စားသုံးတာမ်ိဳး ကိုေရွာင္ပါမိုးလင္း အီၾကာေကြး ၊ စမႉဆာေန႔လည္ ငါးေၾကာ္ နဲ႔ ထမင္းညစာ ကိုရီးယားအကင္ ၊ ၾကက္ဥေၾကာ္ အေၾကာ္စုံတို႔နဲ႔ စားတာမ်ိဳး ကို ေရွာင္ရပါမယ္

ဘာစားစား စားသင့္တာထက္ ပိုမစား ပါနဲ႔

စားရမည့္ ဓာတ္စာမ်ား

ခ်ဥ္ခ်ိဳ အရသာ ၃ ရက္ေအးခါး အရသာ ၃ ရက္ခ်ိဳေအး ငန္ေအး အရသာ ၆ ရက္ စားပါ

ဥပမာ မန္က်ည္းေဖ်ာ္ရည္ ထန္းလ်က္ျဖင့္ေဖ်ာ္ ၃ ရက္ ထန္းလ်က္ေကာ္ဖီ ၃ ရက္ ကန္စြန္း႐ိုးနီျပဳတ္ရည္ ၆ ရက္ ေသာက္ပါေကာင္းျမတ္ေသာေပါင္းစပ္ျခင္းသည္ အမ်ားေကာင္က်ိဳး အမ်ားခ်မ္းသာ ၊ ေလာကေစာင့္ေရွာက္ရန္အတြက္ အေကာင္းဆုံး အင္အားျဖစ္သည္

ဗုဒၶစကား မူရင္းထားလ်က္ ေခတ္စားသိပၸံ တြဲစပ္ၾကည့္ပါသတၱဝါေတြ အစာဝ ၊ အနာကင္း ၊ ဘယာရွင္းၾကပါေစ

ျမန္မာ့တိုင္းရင္းေဆးဆရာႀကီး ( ဩ / သု ) ဦးရန္ေအာင္ ေဆးၿမီးတို ေဆးနည္း

Unicode ဖြင့်ဖတ်ရန်

နှလုံးရောဂါ ဆိုလျှင် အစာနှင့်ကုမယ် ….






နှလုံးရောဂါအတွက်ဆို ဒါတွေမမေ့ပါနဲ့မမေ့နဲ့ နှလုံး ရောဂါ အတွက်

ငါးကြော်စားမယ် ဆို ခရမ်းချဉ်သီး ၊ မန်ကျည်းမှည့် တို့နှင့် ပြန်ချက်စားပါပြန်မချက်နိုင်ခဲ့ရင် ချဉ်ရည်ဟင်း နဲ့ တွဲဖက်စား ( ငါးကြော်ကို ချဉ်ရည်ဟင်းလောင်း ဓာတ်ပြောင်းပါ )

ကြေခဲ ကျက်ခဲတဲ့အစာ ကောက်ညှင်း အစာတွေကို ချင့် ချိန် ပြီးစားပါ

သတိထားရမွာက …

ကောက်ညှင်းစားပြီးရေနွေးသောက် က ဝမ်းချုပ်စေတဲ့အတွက် ဝမ်းမချူ ပ်စေခြင်လျှင် ရေအေးသောက်ကာကွယ်ပါ

နှလုံးရောဂါ မဖြစ်အောင် အဆီ အဆိမ့် အစေး အစာတွေရှောင်

မနက်စာ အုန်းနို့ိခေါက်စွဲနေ့လည်စာ ဒန်ပေါက်ညနေစာ ငါးသလောက်ပေါင်း တို့ကို တစ်ရက်တည်း စားသုံးတာမျိုး ကိုရှောင်ပါမိုးလင်း အီကြာကွေး ၊ စမှူဆာနေ့လည် ငါးကြော် နဲ့ ထမင်းညစာ ကိုရီးယားအကင် ၊ ကြက်ဥကြော် အကြော်စုံတို့နဲ့ စားတာမျိုး ကို ရှောင်ရပါမယ်

ဘာစားစား စားသင့်တာထက် ပိုမစား ပါနဲ့

စားရမည့် ဓာတ်စာများ

ချဉ်ချို အရသာ ၃ ရက်အေးခါး အရသာ ၃ ရက်ချိုအေး ငန်အေး အရသာ ၆ ရက် စားပါ

ဥပမာ မန်ကျည်းဖျော်ရည် ထန်းလျက်ဖြင့်ဖျော် ၃ ရက် ထန်းလျက်ကော်ဖီ ၃ ရက် ကန်စွန်းရိုးနီပြုတ်ရည် ၆ ရက် သောက်ပါကောင်းမြတ်သောပေါင်းစပ်ခြင်းသည် အများကောင်ကျိုး အများချမ်းသာ ၊ လောကစောင့်ရှောက်ရန်အတွက် အကောင်းဆုံး အင်အားဖြစ်သည်

ဗုဒ္ဓစကား မူရင်းထားလျက် ခေတ်စားသိပ္ပံ တွဲစပ်ကြည့်ပါသတ္တဝါတွေ အစာဝ ၊ အနာကင်း ၊ ဘယာရှင်းကြပါစေ

မြန်မာ့တိုင်းရင်းဆေးဆရာကြီး ( ဩ / သု ) ဦးရန်အောင် ဆေးမြီးတို ဆေးနည်း


Previous
Next Post »
Powered by Blogger.