အမ်ားျပည္သူ(ကၽြန္ေတာ္အပါအ၀င္)မသိခဲ့ေသာငွက္ေပ်ာသီး၏ေကာင္းက်ိဳး


မွဲ႔ၿပီး၀ါေတာက္ေနေသာငုက္ေပ်ာသီးေပၚတြင္ပါရိွေသာ အမဲေရာင္အစက္ေလးသည္ TNF (Tumor Necrosis Factor ) ဆိုေသာပစၥည္းထုတ္လုပ္ေပးပါသည္။ ၎ပစၥည္းသည္ ပံုမုန္မဟုတ္ေသာဆဲလ္မ်ားကို တိုက္ထုတ္ေပးႏိုင္စြင္းရိွပါသည္။ အစက္ေလး၏အေရာင္ကနက္ေလ ၎၏ခုခံမႈ႔စြမ္းရည္ကျမင့္မားေလျဖစ္ပါသည္။ ဒါေၾကာင့္ငုက္ေပ်ာသီးစားရာတြင္ အသီးကမွဲ႔ေလ ကင္ဆာေရာဂါကာကြယ္ႏိုင္မႈ႔ကျမင့္မားေလျဖစ္ပါသည္။

နည္းစနစ္က်က်ေတြးေခၚ
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.