ၾသစေၾတးလ် ႏုိင္ငံမွ ေလ့လာမႈတစ္ခုက ခါးတဲ့ေဖ်ာ္ရည္နဲ႔ ဟင္းမ်ား ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြဟာ ရက္စက္ရာမွာ သာယာျခင္းနဲ႔ ဖီဆန္တဲ့ အျပဳအမူဘက္ ပုိယိမ္းၾကေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားပါတယ္။ ပင္ကုိစရုိက္နဲ႔ အရသာအၾကဳိက္ႏွစ္ခုၾကား ဆက္စပ္မႈကုိ ေလ့လာခဲ့တဲ့ Innsbruck တကၠသုိလ္မွ သိပၸံပညာရွင္ေတြကေတာ့ ခါးတဲ့အရသာစားလုိစိတ္ ရိွတဲ့လူေတြဟာ ရက္စက္တဲ့အျပဳအမူမွာ သာယာျခင္း၊ အတၱေပမဝါဒ နဲ႔ လူမႈေရးေခါင္းပါးတဲ့ အျပဳအမူ ပုိျဖစ္ေလ့ရိွေၾကာင္း ေတြ႔ရိွခဲ့တယ္။
အဆုိပါသုေတသနကို အရသာမ်ဳိးစုံစားသုံးသူေတြ volunteer ေတြမွာ စမ္းသပ္ျပဳခဲ့တာပါတယ္။ ျပီးေတာ့ အဆင့္သတ္မွတ္ျပီး သူတုိ႔ ပင္ကိုစရုိက္ေပၚ ေမးခြန္းမ်ားကို အေျဖထုတ္ခဲ့ပါတယ္။ ယင္းေလ့လာမႈေတြရဲ႕ ရလာဒ္ေတြက အခါး ၾကဳိက္သူေတြဟာ ရန္လုိမႈစရုိက္လကၡဏာေတြ ျပသေနေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားပါတယ္။
ေဆးဖက္ဝင္အပင္ေတြမွာ အခါးဓာတ္ ပါဝင္မႈႏႈန္းက အဆိပ္အေတာက္ျပင္းျပမႈပမာဏ ညြန္းကိန္းတစ္ခုျဖစ္တယ္။ အခါးၾကိဳက္မႈနည္းေလ အဲဒီလူဟာ ၾကင္နာမႈရိွျပီး ပူးေပါင္းလုပ္ေဆာင္ဖုိ႔ အဆင္သင့္ရိွေလ ျဖစ္တယ္။
ေပၚထြန္း - Trend Myanmar
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon