ကန္စြန္းရြက္၏ အက်ဳိးအာနိသင္မ်ား (၁)


ကန္စြန္းရြက္မွာ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္ B1၊ ဗီတာမင္စီ၊ ပ႐ိုတင္းဓာတ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ သံဓာတ္၊ ကာ႐ိုတင္းစတဲ့ အာဟာရဓာတ္ေတြ မ်ားစြာပါဝင္တာေၾကာင့္ သင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ တန္ဖိုးမျဖတ္ႏိုင္တဲ့ အရြက္တစ္မ်ိဳးပဲျဖစ္ပါတယ္။

(၁) အိပ္ေရးဝ၀ အိပ္ေပ်ာ္ေစပါတယ္

ကန္စြန္းရြက္ဟာအိပ္မေပ်ာ္တဲ့သူဒါမဟုတ္ အိပ္ေပ်ာ္ဖို႔ ခက္ခဲတဲ့သူေတြအတြက္ အိမ္သံုးသဘာဝေဆးတစ္လက္လိုမ်ိဳး အသံုးဝင္ပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ဟာအိပ္ေမာက်ေအာင္ လံႈ႔ေဆာ္ေပးႏိုင္စြမ္းရွိလို႔ပါ။ ကန္စြန္းရြက္ကိုစားရင္ အခ်ိန္ ၾကာၾကာအိပ္ေပ်ာ္ေစတာမ်ိဳးမဟုတ္ဘဲအိပ္စက္မႈ အရည္အေသြးကို ျပည့္ဝေစတာေၾကာင့္ ႏိုးထလာတဲ့အခါ လန္းဆန္းေစႏိုင္ပါတယ္။

(၂) ဝမ္းမွန္မွန္သြားေစပါတယ္

ကန္စြန္းရြက္မွာအေလးခ်ိန္တူခရမ္းခ်ဥ္သီးထက္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ေလးဆ ပိုမိုပါဝင္ၿပီး ကယ္လ္စီယမ္ပါဝင္မႈက ၁၂ ဆပိုမ်ားကာ ကာ႐ိုတင္းဓာတ္လည္း ပိုမိုပါဝင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ကန္ဇြန္းရြက္မွာ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အစာအိမ္ အူလမ္းေၾကာင္းလႈပ္ရွားမႈကိုေကာင္းမြန္ေစၿပီးဝမ္းမွန္မွန္သြားေစပါတယ္။ ကန္ဇြန္းရြက္ကို စားၿပီးခ်ိန္မွာ အူထဲရွိ အက္စစ္ဂုဏ္သတၲိကို ေလ်ာ့က်ေစတာေၾကာင့္ အူလမ္းေၾကာင္း Flora မမွ်တမႈမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့အတြက္ ကင္ဆာတားဆီးေပးတဲ့ အာနိသင္ရွိပါတယ္။

(၃) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ႕က်ေစပါတယ္

ကန္စြန္းရြက္ကိုဝမ္းႏုတ္ေဆး၊ သန္ခ်ေဆးအျဖစ္ က်န္းမာေရးဆိုင္ရာကြ်မ္းက်င္ သူေတြက ယံုၾကည္ ၾကသလိုကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်လိုသူေတြအတြက္လည္းေကာင္းပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ဟာဝမ္းခ်ဳပ္တာ၊ လိပ္ေခါင္းျဖစ္တာေတြကို သက္သာေစသလိုကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်လိုသူေတြအတြက္လည္း တျခားအစားအေသာက္ေတြ ေနရာမွာ အစားထိုးစားသင့္တဲ့ အစာပဲျဖစ္ပါတယ္။

(၄)ေသြးဖိအားကိုထိန္းေပးပါတယ္

ေသြးတိုးေနသူေတြမွာကန္စြန္းရြက္ကိုစားေပးရင္ေသြးဖိအားေလ်ာ့ က်ေစပါတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ ဟာေသြးေၾကာထဲရွိအဆီေတြ ကင္းေဝးေစေရးအတြက္ အေရးပါပါတယ္။

Mario - သစ္ထူးလြင္
Ref : The Guardian
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.