(၁) ဒန္႔သလြန္႐ြက္ ဟင္းခ်ိဳခ်က္ေသာက္ျခင္း။ေၾကာ္စားျခင္းျဖင့္
အစာေၾကေစသည္။ေသြးတိုးအမူးေရာဂါသက္သာေစသည္။
-
(၂) ဒန္႔သလြန္႐ြက္အစိမ္းကိုေထာင္းအရည္ညႇစ္ဆားအနည္းငယ္
ခပ္၍တိုက္လွ်င္ေခ်ာင္းဆိုး။ကိုယ္ပူ အဖ်ားေရာဂါသက္သာေစသည္။
-
(၃) ဒန္႔သလြန္႐ြက္သတၲဳရည္ကိုမ်က္စဥ္းခပ္ေပးလွ်င္ေခါင္းႀကီးကိုက္
ေရာဂါသက္သာေစသည္။
-
(၄) ဒန္႔သလြန္သီးမီးဖုတ္ အတြင္းမွအေစ့ႏွင့္အသားကိုျခစ္ယူၿပီး
ၾကက္ဥႏွင့္ေရာေၾကာ္စားေသာ္ေသြးဝမ္း။လိပ္ေခါင္းေသြးက်ေရာဂါ
သက္သာေစသည္။
-
(၅) ဒန္႔သလြန္သီးအရင့္ကိုေနေျခာက္လွန္းအေစ့ေျခာက္ကိုဖန္ပုလင္း
ျဖင့္သိမ္းထားပါ။
-
ေသြးတိုးလွ်င္ႏွစ္ေစ့။သံုးေစ့ဝါးစားပါ။ေရအဝေသာက္ပါနာရီဝက္
အတြင္းေသြးတိုးက်ပါသည္။
-
ႏွလုံးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါရွိလွ်င္အေစ့ေျခာက္ကိုအမွဳန္႔ေထာင္း
ၿပီးပ်ားရည္ႏွင့္ေတ။ေန႔စဥ္ဟင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းခန္႔စားပါ။
-
ရင္ၾကပ္။ေသြးတိုး။ႏွလံုးေမာေရာဂါရွိလွ်င္ ဒန္႔သလြန္သီးအေစ့
ေျခာက္အမႈန္႔ႏွင့္ ခ်င္းေျခာက္မွဳန္႔ဆတူေရာစပ္။ေရေႏြးႏွင့္ေသာက္ပါ။
-
ဒန္႔သလြန္သီးအေစ့ေျခာက္ကိုေနလွန္းၿပီးသိမ္းထားလွ်င္ႏွစ္ၾကာ
သည္အထိအာနိသင္မပ်က္စီးပါ။
ၾကည္လြင္ျမင့္(မုျဒာ)
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon