ပထမဦးစြာ ၾကက္သြန္ အၿဖဴ အနည္းငယ္ ဂ်င္း ဆီ လိုအပ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္အၿဖဴကို ပးါပါးလွီးထားပါ။
ဂ်င္း အနည္းငယ္ကိုလည္း နုတ္နုတ္ဆင္းထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္အၿဖဴ နဲ႕ ဂ်င္း ေမြးတဲ့ အထိ ဆီသတ္ၿပီး ေမြးလာၿပီ ဆိုလွ်င္ ငါးေခါင္း အရိုးေတြ စုေပါင္းၿပီး ထည့္လိုက္ပါ..
ငါးေခါင္းနဲ႕ အတံုးေလးေတြ အကုန္ ဆီထိသြားၿပီး ငါးအတံုးေလးေတြကို ေရအနည္းငယ္ ၿမဳပ္ရံုထည့္ၿပီး ၿပဳတ္ပါ။ အိုးအဖံုးကို လံုေအာင္ ပိတ္ထားပါ။ မီး အရွိန္ ေလ်ာ့ထားပါ။ ငါးၿပဳတ္ရည္ အေရာင္ ၿဖဴတဲ့ အထိ ၿပဳတ္ရမွာပါ။
အေရာင္ ၿဖဴလာၿပီ ဆိုလွ်င္ေတာ့ ငါးအရိုးထဲမွာ ရွိတဲ့ အဆီမ်ား ထြက္လာၿပီ ၿဖစ္တဲ့ အတြက္ လိုအပ္သလို ေရေရာၿပီး ထပ္တည္လိုက္ပါ။
စားခါနီး ခြက္ထဲသို႕ ခပ္ၿပီးလွ်င္ေတာ့ သံပုရာသီး ကို အရည္ညွစ္ၿပီး ထည့္လိုက္ပါ။ ငရုတ္သီး အစိမ္းအေတာင့္ ကေလးေတြကို ကတ္ေၾကးနဲ႕ စိတ္ၿပီး ဟင္းခ်ိဳပန္ကန္ထဲ ထည့္လိုက္ပါ။
အရသာကေတာ့ ငါးေခါင္းဟင္းရည္.. ငါးၿပဳတ္ရည္ ခ်ိဳခ်ိဳမွာ.. သံပုရာ အနံနဲ႕ အခ်ဥ္က စားၿပီးရင္း စားခ်င္ၿဖစ္ၿပီး
ငရုတ္သီး အစိမ္းေတာင့္ကေလးက ဟင္ခ်ိဳပန္ကန္မွာ အစိမ္းေရာင္ ေလးေတြ အေပၚမွာ ပ်ံ၀ဲေနသလို ၿဖစ္ေနၿပီး လွ်ာေပၚမွာ စပ္တက္တက္နဲ႕ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ခ်ိဳခ်ိဳ ခံတြင္းမိန္စရာ ငါးဟင္းရည္ တခြက္ ၿဖစ္လာပါလိမ့္မယ္။
မွတ္ခ်က္..
သံပုရာသီး အရည္ညွစ္တာ အခ်ဥ္ လိုသေလာက္ ညွစ္ပါ.. မ်ားသြားရင္ မေကာင္းဘူး.. ငရုတ္သီး အစိမ္းကေလးကလည္း ထို႕အတူ ၿဖစ္ပါ၏
ငါးေခါင္းဟင္းကို ေအးခ်မ္းတဲ့ ရာသီဥတု မွာ ထမင္းပူပူနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရတာ အင္မတန္
ထမင္းျမိန္လွပါတယ္။
Myanmar Gazette
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon