အေမရိကန္ႏုိင္ငံမွ ၾကက္သားတန္ခ်ိန္ ၅၀ တင္သြင္း ခြင့္ကုိ ပထမဆုံးအႀကိမ္အျဖစ္ ဂရန္း၀င္းကုမၸဏီက ခြင့္ျပဳခ်က္ ရရွိခဲ့ေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံေမြးျမဴ ေရးလုပ္ငန္းအဖဲြ႕ခ်ဳပ္မွ သတင္း ရရွိသည္။
အေမရိကန္ေဒသထြက္ ၾကက္သားတင္သြင္းခြင့္ကို ျပည္ တြင္းကုမၸဏီေလးခုက ႀကိဳးစားခဲ့ ရာ ၂၀၁၅ အတြင္း ၾကက္သား တန္ခ်ိန္ ၅၀ တင္သြင္းခြင့္ကို ဂရန္း၀င္းကုမၸဏီက ရရွိခဲ့ျခင္း ျဖစ္ သည္။ အထက္ ပါ ဆုံးျဖတ္ခ်က္ ကို ေမြးျမဴေရးလုပ္ငန္းရွင္မ်ား ျဖင့္ ဖဲြ႕စည္းထားေသာ အသားတင္ သြင္းခြင့္ ဘုတ္အဖဲြ႕က ၂၀၁၄ ႏုိ၀င္ဘာတြင္ ယင္းကုမၸဏီကို ခြင့္ျပဳမိန္႔ထုတ္ေပးခဲ့ေၾကာင္း ျမန္မာ ႏုိင္ငံ ေမြးျမဴေရးလုပ္ငန္းအဖဲြ႕ခ်ဳပ္ အႀကံေပးေဒါက္တာသန္းလွက ေဖေဖာ္၀ါရီ ၂၆ ရက္၌ ေျပာ သည္။
‘‘အေမရိကန္က ၾကက္သား တန္ ၅၀ တင္သြင္းခြင့္ျပဳခဲ့တယ္ ဆိုတာ ၂၀၁၅ တစ္ႏွစ္လုံးအတြက္ ပါ။ ဟိုတယ္ေတြအတြက္ တစ္လ မွာ ၁၀ တန္၊ တန္ ၂၀ ေလာက္စီ ပဲ နည္းနည္းခ်င္း သြင္းေနတာပါ။ ေစ်းကြက္ကို မထိခုိက္ပါဘူး’’ ဟု ေဒါက္တာသန္းလွက ေျပာသည္။ ေဖေဖာ္၀ါရီ ၁၇ ရက္တြင္ ၾကက္ သားကီလိုဂရမ္ ၅၀၀ တင္သြင္းခဲ့ ေၾကာင္း သတင္းရရွိသည္။
အေမရိကန္ သမၼတ႐ုံးမွ အ ဆင့္ျမင့္ကုန္သြယ္ေရးအရာရွိ တစ္ဦး၊ ျမန္မာႏုိင္ငံရွိ အေမရိကန္ သံ႐ုံးမွ စီးပြားေရးသံမွဴးႏွင့္ ဘန္ ေကာက္အေျခစိုက္ ကုန္သြယ္ေရး အႀကံေပးတစ္ဦးတို႔သည္ ၾကက္ သားႏွင့္ အမဲသားကို ျမန္မာႏုိင္ငံ သို႔ တင္ပို႔ရန္ ဌာနဆုိင္ရာမွ တာ ၀န္ရွိသူမ်ားႏွင့္ ေနျပည္ေတာ္၌ ေဆြးေႏြးခဲ့ၿပီး
ေနာက္ ခြင့္ျပဳခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
အေမရိကန္ႏုိင္ငံသာမက အသားမ်ားစြာ ထုတ္လုပ္ႏုိင္ ေသာ ထုိင္း၊ ဂ်ာမနီ၊ ဘရာဇီး၊ ၾသစေၾတးလ်၊ ဂ်ပန္ႏွင့္ ကေနဒါ ႏုိင္ငံမ်ားကလည္း ဟိုတယ္ႏွင့္ စားေသာက္ဆုိင္သုံး ၾကက္သား မ်ား တင္သြင္းရန္ ကမ္းလွမ္းမႈမ်ား ရွိေနေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံေမြးျမဴ ေရးလုပ္ငန္းအဖဲြ႕ခ်ဳပ္ တဲြဖက္အ တြင္းေရးမွဴး ဦးျမင့္သူက ေျပာ သည္။
‘‘သူတုိ႔အသားေတြက အ ရည္အေသြး အေကာင္းဆုံး၊ ေစ်း ႏႈန္းအျမင့္ဆုံးနဲ႔ ဟိုတယ္ေတြက ေတာင္းဆုိတဲ့ အတုိင္း သြင္းလာ ၾကတာ။ သူတုိ႔ရဲ႕ ေမြးျမဴေရးစနစ္ နဲ႔ အစာေကြၽးတဲ့စနစ္ေတြက ေကာင္းလို႔ပဲ’’ ဟု ၎က ေျပာ သည္။
ဂရန္း၀င္းကုမၸဏီသည္ အေမရိကန္ႏုိင္ငံမွ ၾကက္သား တန္ခ်ိန္ ၅၀၊ ဘဲသားတန္ခ်ိန္ ၁၀၀၊ အမဲသားတန္ခ်ိန္ ၅၀ ကို ၂၀၁၅ အတြင္း တင္သြင္းခြင့္ရရွိ ၿပီး ေနျခည္ဦးကုမၸဏီက ၀က္သား တန္ခ်ိန္ ၄၀ ကို ရွမ္းျပည္နယ္ အ ေရွ႕ပိုင္း နယ္စပ္ကုန္သြယ္ေရးမွ တစ္ဆင့္ တင္သြင္းခြင့္ ရရွိထား ေၾကာင္း စုံစမ္းသိရသည္။
ျမန္မာႏုိင္ငံမွ ထုတ္လုပ္ သည့္ အသားမ်ဳိးစုံသည္ ေကာင္း မြန္ေသာ နည္းစနစ္မ်ားႏွင့္ ေကာင္းမြန္ေသာ ထုတ္လုပ္မႈလုပ္ ငန္းစဥ္မ်ားကို လုိက္နာၿပီး ေရာဂါ ပိုးမႊားကင္းစင္ေၾကာင္း အာမခံ ႏုိင္ရန္ လုိအပ္ေနေသး သည္။ အဆုိပါ လုိအပ္ခ်က္မ်ား ျဖည့္ ဆည္းၿပီး ျပည္တြင္းထုတ္အသား မ်ားကို ဟိုတယ္မ်ားက လက္ခံ အသုံးျပဳလာခ်ိန္တြင္ ျပည္ပႏုိင္ငံ မွ အသားမ်ားတင္သြင္းရန္ လုိ အပ္ေတာ့မည္ မဟုတ္ေၾကာင္း ေဒါက္တာ သန္းလွက ေျပာသည္။
သန္းေဌး | 7Day
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon