တိတ္ဆိတ္တဲ့ နံရံေတြၾကားကနားခိုရာေနရာေလးတခု (သို႔မဟုတ္)“ The Blind Tiger”


တကယ္လို႔ The Blind Tiger မွာ အခ်ိန္းအခ်က္တခုခုျပဳေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့ သင္ ႏွစ္သက္သေဘာက်သူ တေယာက္ေယာက္ကို ေခၚသြားလိုက္ပါ။ အဲဒီမွာရႏိုင္တဲ့ Spicy Cocktail ေတြက မ်က္ႏွာကို တစက္ေလာက္ စင္သြားမိရံုနဲ႔ေတာင္မွ သိပ္ေကာင္းတဲ့ ပူေႏြးရွိန္းျမမႈကို ခံစားရႏိုင္ပါတယ္။

ညေနခင္းတခုကို ဘယ္လိုစတင္ရမလဲဆိုတာကိုလည္း အႀကံျပဳပါရေစ။ ေကာ့ေတးလ္ေဖ်ာ္စပ္တဲ့ ထိုင္းအမ်ိဳး သား Addy ကို သင့္အတြက္ “Burma Strawberry” တခြက္ ေဖ်ာ္စပ္ေပးဖို႔ ခိုင္းလိုက္ပါ။ ပထမဆံုးအေနနဲ႔ စေတာ္ဘယ္ရီနဲ႔ င႐ုပ္သီးခပ္ထားတဲ့ ေဗာ့ဒ္ဂါ ေကာ့ေတးလ္က သင့္ကိုခ်ိဳၿမိန္ၿပီး လန္းဆန္းတက္ၾကြေစ မွာပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အံ့အားသင့္ ေလာက္တဲ့ ခံစားမႈအေျပာင္းအလဲကို ႀကံဳေတြ႔ ရေတာ့မွာပဲျဖစ္ပါတယ္။ အားနည္းသူေတြ၊ အစာအိမ္ မေကာင္းသူေတြ အတြက္ေတာ့ အဆင္မေျပလွတဲ့ ေကာ့ေတးက Gekko ရဲ႕ Horse’s Neck နဲ႔အတူ ရန္ကုန္မွာ အေကာင္းဆံုး ေကာ့ေတး အဆင့္ကို ရရွိထားပါတယ္။

The Blind Tiger ရဲ႕ပိုင္ရွင္ျဖစ္သူ Sophie Barry က ဓာတ္ပံုဆရာမအျဖစ္ သူ႔ဘဝရဲ႕ အခ်ိန္အေတာ္မ်ား မ်ားကို ကုန္ဆံုးေစခဲ့သူ တဦးပါ။ အဲဒီေနာက္ေတာ့ သူဟာ၂၀၀၉ ခုႏွစ္မွ ၂၀၁၁ ခုႏွစ္အထိ အာဖဂန္နစၥ တန္ႏိုင္ငံ၊ ကဘူးလ္ ၿမိဳ႕မွာ မက္ဆီကန္စတိုင္ စားေသာက္ဆုိင္တခုကို ဖြင့္လွစ္ခဲ့ပါတယ္။ ေနာက္ပိုင္း မွာေတာ့ သူ႔ရဲ႕ ညီမျဖစ္သူနဲ႔ နီးနီးေနႏုိင္ရန္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕မွာ အေျခခ်ခဲ့တာပါ။ ေယာမင္းႀကီးလမ္းတ၀ိုက္ဟာ ဘားတခု ဖြင့္လွစ္ဖို႔ရန္အတြက္ ေနရာေကာင္းတခု ျဖစ္ေၾကာင္းကို သူသေဘာေပါက္ နားလည္ခဲ့ပါတယ္။ United ကြန္ဒိုရဲ႕ ေျမညီထပ္မွာရွိတဲ့ အင္တာနက္ ကေဖး ဆိုင္ေဟာင္းတခုကို ေတြ႔လိုက္တဲ့အခါမွာေတာ့ Sophie Barry ဟာ အသံလံုနံရံေတြနဲ႔ အရက္ပုန္းေလးတဆိုင္ရဲ႕ရသကို ခံစားမိေစဖို႔ အေကာင္အ ထည္ေဖာ္ ျဖစ္ခဲ့ပါေတာ့တယ္။

န၀ေဒးလမ္းနဲ႔ အလံျပဘုရားလမ္းေထာင့္မွာရွိတဲ့ The Blind Tiger ဆိုင္ကေလးကို ရွာေတြ႔ဖို႔ဆိုရင္ေတာ့ ေျမညီထပ္မွာ နံရံအျပည့္ေရးဆြဲထားတဲ့ Graffiti လက္ရာေတြကိုေျခရာခံၿပီးရွာေဖြၾကည့္ရမွာပါ။ ေကြ႔ေကြ႔ေကာက္ေကာက္ စႀကၤန္လမ္းကေလးေတြအလြန္မွာေတာ့ ထူထဲႀကီးမားလွတဲ့ သစ္သားတံခါး ႀကီးရဲ႕ အေပၚမွာ စီးကရက္ခဲထားတဲ့ က်ားတေကာင္ပံုရွိေနပါတယ္။ အဲဒီေနာက္ တံခါးကိုေခါက္လိုက္ ၿပီဆိုရင္ေတာ့ အရင္ဆံုးဆိုင္ ၀န္ထမ္းတေယာက္က သင့္ကို ေခ်ာင္းၾကည့္ေပါက္ကေလးကေန ေခ်ာင္းၾကည့္လာပါလိမ့္မယ္။ ဆိုင္ရဲ႕ ၀န္ထမ္းအေတာ္မ်ားမ်ားက ဒူဘိုင္းမွာ အလုပ္လုပ္ကိုင္ခဲ့ဖူးသူေတြလို႔ သိရပါတယ္။ ဆိုင္တြင္း အဆင္အျပင္ကေတာ့ အေမွာင္နဲ႔ သားနားလွတဲ့ အဖိုးစားနား ႀကီးမားျခင္းေတြကို ေရာေမႊထားတယ္လို႔ဆိုရမွာပါ။ ပုတီးေစ့ လိုက္ကာေတြနဲ႔ စိတ္လႈပ္ရွားစရာ ပန္းခ်ီကားခ်ပ္ေတြက Bordeaux နံရံေတြ၊ ထူထဲႀကီးမားတဲ့ သစ္သားပရိေဘာဂေတြနဲ႔ အားၿပိဳင္ေနၾကပါတယ္။

အားလံုးကို ၿခံဳၾကည့္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ The Blind Tiger ဟာ ညဖက္မွာ စတည္းခ်ဖို႔၊ ဂီတကိုနားေထာင္ဖို႔နဲ႔ နာရီ အေတာ္ၾကာၾကာ အခ်ိန္ျဖဳန္းဖို႔ အဆင္ေျပတဲ့ ေနရာတခုပါ။

ည ဆယ္နာရီခြဲအထိဖြင့္တဲ့ The Blind Tiger ကေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ပုဇြန္ဟင္းကို mojito ေကာ့ေတးနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးလိုသူေတြမွသည္ မိသားစုတစုေလာက္ စားႏိုင္တဲ့ ဘာဂါအၾကီးၾကီးတခုကို စားသံုးလိုသူေတြ အထိ ဆာေလာင္မႈ အဆင့္အမ်ိဳးမ်ိဳးအတြက္ ျဖည့္စြမ္းေပးႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။

ဟင္းလ်ာစာရင္းမွာ ေလာေလာလတ္လတ္ ျဖည့္စြက္ထားတဲ့ ဘာဂါတျခမ္း (half-burger) ကေတာ့ တလုပ္စာ မွ်ေလာက္သာ ရွိပါတယ္။ အဲဒါကိုေတာ့ Caramal အခ်ိဳရည္ ျဖည့္စြက္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ၀က္ေပါင္ေျခာက္တို႔နဲ႔အတူ သင္ႏွစ္သက္ရာ ခ်ိစ္ တမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး Brioche ေပါင္မုန္႔လံုးကေလးနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရမွာပါ။ နည္းနည္း Juicy ျဖစ္တဲ့ အဲဒီ ဘာဂါက လူႀကိဳက္မ်ားလွၿပီး ရန္ကုန္ၿမိဳ႕မွာရွိတဲ့ တျခားေသာ ဘာဂါေတြထက္လည္း တမူထူးေနပါတယ္။

ဟင္းလ်ာစာရင္းထဲမွာ ေနာက္ထပ္ ညႊန္းဆိုခ်င္တာကေတာ့ အသားလံုးေတြနဲ႔ ပုစြန္မုန္႔ေတြပါပဲ။ တေယာက္စာ တပြဲက ဥေရာပသားတေယာက္အတြက္ဆိုရင္ နည္းတယ္လို႔ ဆိုႏိုင္ေပမယ့္ အရသာ ကေတာ့ ထူးလွပါတယ္။

အသံလံု နံရံေတြရဲ႕ေနာက္မွာေန႔စဥ္ဘဝရဲ႕ ေမာပန္းၿငီးေငြ႔မႈေတြကေန ပုန္းခိုနားေနႏိုင္တဲ့ The Blind Tiger ကို မသြားေရာက္မီ ႀကိဳတင္သတိေပးလိုတာကေတာ့ ေစာေစာသြား၊ ညစာေစာေစာ စားရင္း အခ်ိန္ျဖဳန္းၿပီးတဲ့ေနာက္ ဗိုက္ေလးေလးနဲ႔ ညဖက္ အိမ္ျပန္ခ်ိန္မွာ သင့္ရဲ႕ ပိုက္ဆံအိတ္ကေတာ့ ျပားကပ္ သြားႏိုင္ေပမယ့္ စိတ္ေက်နပ္မႈကေတာ့ အျပည့္အဝရႏိုင္လိမ့္မယ္ ဆိုတာပါပဲ။

CLAUDIA SOSA


(မတ္လထုတ္ The Irrawaddy မဂၢဇင္းမွာပါရွိတဲ့ Bar with a Bite ေဆာင္းပါးကို ႏိုင္မင္းသြင္ ဆီေလ်ာ္ေအာင္ ဘာသာျပန္ပါတယ္)
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.