ေျပာပါတယ္။
ကားေပၚမွာ ဓာတ္ခြဲခန္းဖြင့္ၿပီး ကြင္းဆင္းစစ္ေဆးခဲ့ရာမွာ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔လို စားေသာက္ကုန္
ေတြမွာ တားျမစ္ဆိုးေဆးသံုးတာ စစ္ေဆးေတြ႔ရွိရၿပီး လက္ဖက္မွာ ဆိုးေဆးသံုးတာ သိပ္မေတြ႔ရေတာ့ဘူး လို႔ ေဒါက္တာထြန္းေဇာ္က ေျပာပါတယ္။
“ဥပမာအေနနဲ႔ ေျပာမယ္ဆိုရင္ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔၊ ဆႏြင္းမႈန္႔၊ မ်ွစ္၊ လက္ဖက္ ငါးပိတို႔လို စား
ေသာက္ကုန္ေတြမွာ အမ်ားဆံုးေတြ႔ရပါတယ္။ လက္လုပ္ခ်ဥ္တခ်ိဳ႕တေလမွာလည္း တားျမစ္ဆိုးေဆးသံုး တာ ေတြ႔ရပါတယ္။ ႏို႔တို႔၊ ျပည္ႀကီးငါးတို႔က် မပုပ္မသိုးေအာင္ဆိုၿပီး ေဖာ္မလင္ သံုး မသံုး မိုဘိုင္းဓာတ္ခြဲ ခန္းမွာ အကုန္စစ္လို႔ရပါတယ္။ သိသိသာသာ ထင္ထင္ရွားရွား ျဖစ္တဲ့ဟာေျပာမယ္ဆိုရင္ လက္ဖက္မွာ ဆို ေတာ္ေတာ္ႀကီးေလ်ာ့နည္းသြားၿပီး တားျမစ္ေဆး မသံုးေတာ့ဘူးလို႔ေတာ့ ေျပာမရေပမယ့္ အရင္ထက္ စာရင္ ေလ်ာ့နည္းသြားတယ္။”
ကားဓာတ္ခြဲခန္းနဲ႔ စစ္ေဆးလို႔ မရတဲ့ စားေသာက္ကုန္နဲ႔ အလွကုန္တို႔ကိုေတာ့ က်န္းမာေရး၀န္ႀကီးဌာနရဲ႕ အထိုင္ဓာတ္ခြဲခန္းေတြရွိရာကို ပို႔ေဆာင္ စစ္ေဆးတယ္လို႔လည္း ေျပာပါတယ္။
အလွကုန္ပစည္းေတြမွာေတာ့ အသားျဖဴေစတဲ့ ခြ်တ္ေဆး သံုး မသံုး အဓိကစစ္ေဆးတာ ျဖစ္ပါတယ္။
ေစ်းေရွ႕ကားရပ္ၿပီး ဓာတ္ခြဲ စစ္ေဆးေတြ႔ရွိခ်က္အေျဖေတြကို သက္ဆိုင္ရာေစ်းတာ၀န္ခံေတြနဲ႔ ေစ်းသည္
ေတြကို တခါတည္း ေပးခဲ့ၿပီး ေစ်းစည္ပင္ပိုင္းက လိုအပ္သလို ဆက္လက္ လုပ္ေဆာင္ေစတာ ျဖစ္ပါတယ္။
က်န္းမာေရး၀န္ႀကီးဌာနရဲ႕ အစီအစဥ္နဲ႔ ဓာတ္ခြဲခန္းကား ႏွစ္စီးသံုးျပီး ရန္ကုန္၊ ပဲခူး၊ ေတာင္ငူၿမိဳ႕တို႔မွာလုပ္
ေဆာင္ခဲ့ၿပီး လတ္တေလာ မႏၱေလးေစ်းေတြမွာ လိုက္လံစစ္ေဆးေနပါတယ္။ ၿပီးရင္ ေနျပည္ေတာ္နဲ႔ဧရာ၀ တီတိုင္း၊ ရွမ္းျပည္နယ္ေျမာက္ပိုင္းတို႔ကို လိုက္လံစစ္ေဆးသြားမွာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။
အစားအေသာက္ ထုတ္လုပ္ရာမွာ က်န္းမာေရး၀န္ႀကီးဌာနက တားျမစ္ထားတဲ့ ဓာတုဆိုးေဆးမ်ား လံုး၀ အသံုးမျပဳဖုိ႔နဲ႔ မလုိက္နာပါက အမ်ိဳးသားအစားအေသာက္ဥပေဒပုဒ္မ ၂၈ (က) အရ တရားစြဲဆိုအေရး ယူ ေဆာင္ရြက္သြားမယ္လုိ႔ ထုတ္ျပန္ထားပါတယ္။
DVB
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon