မြန္ရုိးရာ သၾကၤန္ထမင္းပါ။ သၾကၤန္မွာ မပါမျဖစ္ အစားအစာ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။ သၾကၤန္ထမင္းကို ဖေယာင္းခ်က္ အနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္ရတာပါ။ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ ဖေယာင္းအနံ႔ကို မၾကိဳက္တာမုိ႔ ထည္႔မခ်က္ထားပါဘူး။
သၾကၤန္ထမင္းကုိ ငါးေျခာက္ကို သရက္သီးစိမ္းနဲ႔ ေၾကာ္ရယ္၊ ေရေအးထည္႔ျပီ သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။ ၀တ္ရည္က တမ်ဳိးဆန္းသြားေအာင္ သရက္ခ်ဥ္သုပ္နဲ႔ ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ရယ္ ႏွစ္မ်ဳိးခြဲထားလုိက္တာပါ။ ဒီနည္းေလးလည္း စားလို႔ ေကာင္းတာပါ လုပ္စားၾကည္႔ၾကပါေနာ္..
သၾကၤန္ထမင္း ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဆန္ - ၂ခြက္
ဖေယာင္းခ်က္ - အနည္းငယ္ (Optional)
ငရုတ္သီးေျခာက္နီ - ၄ခု (ဆီျဖင္႔ အနည္းေလွာ္ေပးပါ)
ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးရံ႔ေျခာက္ - ၅က်ပ္သား (ေရနွင္႔ျပဳတ္ျပီ ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ - တ၀က္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ဟင္းရြက္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သားမွုန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သရက္ခ်ဥ္သုပ္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သရက္ခ်ဥ္ - ၅က်ပ္သား
ေျမပဲ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ)
ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၂ပံု
ႏွမ္း - အနည္းငယ္ (ျဖဴးရန္)
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ ၁မိနစ္ခန္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ငါးရံ႔ေျခာက္ေထာင္း၊ ေရ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ ထည္႔ျပီ ေၾကာ္ေပးပါ။
သရက္ခ်ဥ္သုပ္နည္း
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲ သရက္ခ်ဥ္၊ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ အေပၚ ႏွမ္း အနည္းငယ္ ျဖဴးေပးပါ။
သၾကၤန္ ထမင္းခ်က္နည္း
၁။ ဒယ္အိုးတစ္အုိးထဲသို႔ ေရမ်ားထည္႔ျပီ ဆူလာလွ်င္ ဆန္မ်ားကို ေလာင္းထည္႔ျပီ ထပ္တည္ထားေပးပါ။
၂။ ဆူလာလွ်င္ ထမင္းက်က္ျပီ နည္းနည္းျပဲေအာင္ တည္ကာ မီးပိတ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္စစ္ထားေပးပါ။
၃။ ထမင္းက်က္ျပီဆုိလွ်င္ ပန္းကန္ထဲ ထမင္းျဖဴကို ထည္႔ အေပၚမွ ေရေအး(၁ခြက္)ေလာင္းထည္႔ေပးျပီ ဖေယာင္းရနံ႔သင္းေအာင္ ဖေယာင္းခ်က္ထည္႔ေပးပါ။
၄။ ျပီမွ ငရုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္၊ ငရံ႔ေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္၊ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ တုိ႔ျဖင္႔ သၾကၤန္ထမင္းကို ျမိန္ရွပ္စြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ။
Wutyee Food House
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon