စီးကရက္ကသာ လည္ေခ်ာင္းကင္ဆာလို ေရာဂါမ်ိဳးေတြ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေခ်ရွိတာမဟုတ္ပါဘူး။ ေန႔စဥ္ စားသံုးၾကတဲ့ အျဖဴေရာင္ေပါင္မုန္႔ေတြကို စားသံုးျခင္းျဖင့္လည္း လည္ေခ်ာင္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ရွိတယ္လို႔ ေလ့လာခ်က္ အသစ္တစ္ရပ္က ဆိုပါတယ္။
ကာဘိုဟိုက္ၿဒိတ္ဓာတ္ပါဝင္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြဟာ ခါး႐ိုးနဲ႔ လည္ေခ်ာင္းေတြ က်န္းမာေရးအတြက္ မေကာင္းမြန္ဘူးလို႔ ဆိုပါတယ္။ ကဆီဓာတ္ပါဝင္မႈႏႈန္း မ်ားျပားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို စားေသာက္ျခင္းျဖင့္ လည္ေခ်ာင္းကင္ဆာ ပိုျဖစ္ႏုိ္င္တယ္လို႔ သုေတသီေတြက ေျပာပါတယ္။ ေဆးလိပ္မေသာက္တဲ့သူေတြထဲက ၁၂ ရာခို္င္ႏႈန္းေလာက္ဟာ လည္ေခ်ာင္းကင္ဆာ ျဖစ္ပြားၾကၿပီး အေၾကာင္းအရင္းကေတာ့ ဒီအစားအေသာက္ေတြေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီအစားေသာက္ေတြ အမ်ားအျပား စားေသာက္ရင္ ေသြးထဲက သၾကားဓာတ္နဲ႔ အင္ဆူလင္ဓာတ္ကုိ ပုိမို တိုးပြားလာေစပါတယ္။ အဲဒီေနာက္ IGFs လုိ႔ေခၚတဲ့ ဟိုမုန္းဓာတ္တိုးပြားလာၿပီး လည္ေခ်ာင္းကင္ဆာ ျဖစ္ပြားရျခင္းရဲ႕ အေၾကာင္းအရင္း ျဖစ္ေနပါတယ္။
Source & Photos : Daily Mail
duwun
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon