ဒီတစ္ခါေတာ့ ထုိင္းစတုိင္ ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို တင္ဆက္ေပးလုိက္ပါတယ္။
ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္ ျပဳလုပ္ဖုိ႔အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ငါးခူ
၂။ ဆီ
၃။ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔(Bread Crumbs)
၄။ ၾကက္သြန္နီ
၅။ ငရုတ္သီးအနီ
၆။ သံပုရာသီး
၇။ သၾကား
၈။ ငံျပာရည္
၉။ သီဟိုဠ္ေစ့
၁၀။ သရက္သီး
၁၁။ နံနံပင္
ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငါးခူကို ေရေဆးသန္႔စင္ထားၿပီး အသားလႊာထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္နီနဲ႔ သရက္သီးတို႔ကို ေရေဆးသန္႔စင္ထားၿပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ နံနံပင္ကို ေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။
၄။ သံပရာရည္ႏွစ္ဇြန္း၊ သၾကားႏွစ္ဇြန္းနဲ႔ ငံျပာရည္ႏွစ္ဇြန္း တို႔ကို ေရာေမႊၿပီး ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ထားပါ။
၅။ အားလံုးျပင္ဆင္ၿပီးသြားရင္ အသားလႊာထားတဲ့ ငါးခူကို ေၾကာ္ပါ။
၆။ ငါးခူေၾကာ္ေတြကို ဆီစစ္ၿပီး အေရခြံႏႊာ၊ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ။
၇။ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားတဲ့ ငါးခူးေၾကာ္ေတြကို ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔နဲ႔ ေရာနယ္ ဒါမွမဟုတ္ ေထာင္းေပးပါ။ ၿပီးရင္ ေၾကာ္ပါ။
၈။ ကြ်တ္ရြလာၿပီဆိုရင္ ဆယ္ယူၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။ ငါးခူမြေၾကာ္ေတြကို ပန္းကန္ထဲထည္႔ၿပီး အေပၚကေန ေဆာ႔စ္ေလာင္းေပးပါ။
၉။ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးအနီ၊သရက္သီနဲ႔ သီဟိုဠ္ေစ့တို႔ကို ျဖဴးေပးၿပီး နံနံပင္ကို အေပၚက တင္ေပးပါ။
ဒါဆုိရင္ ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္တစ္ပြဲရပါၿပီ။ အရသာရွိတဲ့ ငါးခူမြေၾကာ္သုပ္ေလးကို ကိုယ္တုိင္ လုပ္စားၾကည့္လုိက္ပါဦးေနာ္။
Source : April Lwin
Photos : flickriver, dessertcomesfirs
credit: duwun
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon