လူအမ်ားစုဟာ ညေရဆာလ႔ုိ ထေသာက္ဖုိ႔ ျဖစ္လာခဲ့ရင္ အိပ္ယာမဝင္ခင္ ေရတစ္ခြက္ အိပ္ယာေဘး စားပြဲေပၚထားၾကပါတယ္။ ဒီလုိလုပ္ဖူးသူတိုင္း မနက္မွာ ေရရဲ႕ အရသာ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ေနတာ သိၾကပါလိမ့္မယ္။
အစားအေသာက္နဲ႔ မတူတာက သာမန္ေရမွာ သာမန္မ်က္စိ္ျဖင့္မျမင္ႏုိင္တဲ့ ပိုးမႊားေတြ ရွင္သန္တဲ့ သၾကား သုိ႔မဟုတ္ ပရုိတိန္းဓာတ္ေတြ မပါဝင္ပါဘူး။ ဒါ့ေၾကာင့္ အရသာတမ်ဳိးျဖစ္ေစတာ ပိုးမႊားေတြ မဟုတ္ဘူးလုိ႔ ေျပာမရႏိုင္ပါဘူး။
တစ္နည္းအားျဖင့္ ဖန္ခြက္ထားခဲ့တဲ့ေရမွာ ဖုန္မုန္႔မ်ားနဲ႔ ေလထုထဲ ေပါက္ဖြားတဲ့ ဘက္တီးရီးယားပိုးမ်ား ေရာက္သြားဖို႔ ပိုမိုလြယ္ကူပါတယ္။
ေရဟာ ေလထုနဲ႔ ထိေတြ႕တဲ့အခါ ကာဗြန္းနစ္ အက္ဆစ္အျဖစ္ေျပာင္းလဲသြားေသာ အစိတ္အပုိင္းေသးေသးေလေးတစ္ခုျဖစ္တဲ့ ကာဗြန္ဒုိင္ေအာက္ဆိုဒ္ကို စုပ္ယူပါတယ္။ တစ္နည္းေျပာရင္ ေလနဲ႔ထိေတြ႔တဲ့ ေရဟာ သူရဲ႕ ဇီဝဖြဲ႕စည္းမႈေျပာင္းလဲသြား ေလ့ရိွတယ္ဆိုတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ပိုမိုအေသးစိတ္ဆိုရရင္ ကာဗြန္အက္ဆစ္က ပရုိတြန္ တစ္လုံး သို႔မဟုတ္ ႏွစ္လုံး ထုတ္လုပ္တဲ့အခါ ကာဗြန္ႏိွပ္ သို႔မဟုတ္ ဘုိင္ကာဗြန္ႏိွပ္ ေျပာင္းလဲကာ pH အျဖစ္သို႔ေရာက္သြားပါတယ္။ ဒီေျပာင္းလဲမႈက ေရရဲ႕အရသာကို အက်ဳိးသက္ေရာက္ေစပါတယ္။
တစ္ညလုံး ပစ္ထားခဲ့တဲ့ ေရကို ေသာက္တာ အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစတယ္ မဆုိလုိေပမယ့္ ေရမွာ စုဝင္ေနတဲ့ ဖုန္မုန္႔နဲ႔ ေလထုတြင္ ေပါက္ပြားသည့္ ဘက္တီးရီးယားပိုးမႊားမ်ား ရိွေနတဲ့အခ်က္ေၾကာင့္ အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစႏုိင္ေၾကာင္း သုံးသပ္ႏုိင္ပါတယ္။ ေနာက္ ညတစ္ေရးႏုိးလုိ႔ ေရဆာရင္ မီးဖိုေခ်ာင္း ေျပးျပီး သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္တဲ့ေရကိုသာ ေသာက္ပါ။
Trend Myanmar
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon