ၾကက္သြန္ျဖဴကေန ထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ျဖည္႔စြက္ေဆး၀ါးေတြဟာ ေသြးလႊတ္ေၾကာနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ ရာႏႈန္းေတြကို ေလွ်ာ့က်ေစႏိုင္တယ္ဆိုတာကို ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့ရပါတယ္။
သိပၸံပညာရွင္ေတြအဆိုအရ ေန႔စဥ္ျဖည္႔စြက္ေဆး၀ါး စားသံုးသူေတြမွာ ေသြးလႊတ္ေၾကာအတြင္းအညစ္ေၾကးေတြစုပံုမူ သိသိသာသာ ေလ်ာ့က်လာတာကို ေတြ႕ရွိရတယ္လို႔ ေျပာပါတယ္။
ေလ့လာမူေတြအရေတာ့ သုေသသနျပဳသူမ်ားဟာ ဇီ၀ေဗဒလကၡဏာေတြကိုစစ္ေဆးထားတဲ့ ႏွလံုးေရာဂါစျဖစ္ႏုိင္တဲ့လကၡဏာေတြ႕ရိွၿပီး အသက္ ၄၀မွ၇၅ႏွစ္အတြင္းရိွတဲ့လူနာေတြကို စုေဆာင္းခဲ့ပါတယ္။
ေသြးေၾကာမ်ားထဲတြင္ ကယ္လ္ဆီယမ္အနည္က်ျခင္းႏွင့္ ေသြးခဲမ်ားစုပံုလာျခင္းကို တိုင္းတာၿပီးေနာက္ သုေသသနျပဳသူေတြက ေန႔တိုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴမွ ထုတ္လုပ္ထားတဲ့ျဖည့္စြက္ေဆး၀ါး ၂၄၀၀မီလီဂရမ္ တိုက္ေကၽြးခဲ့ပါတယ္။ တစ္ႏွစ္ေက်ာ္ၾကာ သုေသသနျပဳၿပီးေနာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴမွထုတ္လုပ္ထားေသာျဖည့္စြက္ေဆး၀ါး ေသာက္သံုးတဲ့သူေတြမွာ သူတို႔ရဲ႕ေသြးေၾကာတြင္းရွိ ေသြးခဲမ်ားျဖစ္ေပၚမူႏႈန္း ၈၀ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်သြားတာကိုေတြ႕ရိွရၿပီး ရိွေနတဲ့ေသြးခဲေတြဟာလည္း ေလ်ာ့က်သြားတာကိုေတြ႕ရိွရပါတယ္။
“ ဒီေလ့လာမႈက ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားေစတဲ့ ေသြးခဲမ်ားျဖစ္ေပၚျခင္းကို ကာကြယ္ျခင္းႏွင့္ ရွိၿပီးသားေသြးခဲမ်ားတိုးပြားလာျခင္းကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ ျဖည့္စြက္အစားအစာရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳးေတြကို ျပသလိုက္တဲ့ေနာက္ထပ္ စမ္းသပ္မႈတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္ “ လို႔ LA BioMeduu မွ သုေသသနပညာရွင္ ေဒါက္တာ Matthew Budoff ကေျပာပါတယ္။
ေလ့လာမႈမ်ားကို အေသးစိတ္စစ္ေဆးရာတြင္ သုေသသနျပဳလုပ္သူမ်ားက ၾကက္သြန္ျဖဴမွ ထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ျဖည့္စြက္ေဆး၀ါးေတြဟာ ေသြးေပါင္ခ်ိန္ႏွင့္ကိုလက္စထေရာ ကိုလည္း ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ေၾကာင္း ထင္ရွားတဲ့ အခ်က္အလက္ေတြကိုလည္း ေတြ႕ရွိခဲ့ရပါတယ္။
Michelle
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon