ေရခဲမုန္႔စားမည့္အစား ဒိ္န္ခ်ဥ္စားသံုးျခင္းက က်န္းမာေရးအတြက္ ပိုမိုသင့္ေတာ္


ပူျပင္းတဲ့ ေနြရာသီေန႔ရက္ေတြမွာ ခ်ိဳျမတဲ့ ေရခဲမုန္႔စားျခင္းထက္ ေအးခဲတဲ့ ဒိ္န္ခ်ဥ္ကို္ေသာက္သံုးျခင္းက 
က်န္းမာေရးအတြက္ ပိုမိုသင့္ေလ်ာ္တယ္လို႔သိရပါတယ္။ေစ်းကြက္သုေတသနေတြအရ ဒိန္ခ်ဥ္ေရာင္းခ်ရမႈဟာ တစ္ႏွစ္ကို ၂၁% အထိ တိုးတက္လာတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ေရာင္းခ်တဲ့ ဆိုင္အေရအတြက္ဟာလည္း ႏွစ္ဆအထိတိုးတက္လာတယ္လို႔ သိရပါတယ္။၉၅% ေသာ အေမရိကန္လူမ်ိဳးေတြဟာ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေရခဲမုန္႔ေနရာမွာ အစားထိုး စားသံုးလာၾကတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ pro biotic ဓာတ္မ်ားစြာ ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တဲ့အတြက္ က်န္းမာေရးအတြက္ အထူးသင့္ေလ်ာ္ပါ
တယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ အစာေျခစနစ္ကိုလည္း ေကာင္းမြန္ေစလို႔ အစာစားၿပီးတိုင္း အခ်ိဳပြဲ အေနနဲ႔ အသားေပးစားသံုးသင့္တယ္လို႔လည္း အၾကံျပဳထားပါတယ္။

ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ ေသြးသားထဲမွာရွိတဲ့ အပုပ္အစပ္ေတြကိုလည္း စုပ္ယူေပးတဲ့အတါက္ အသားအေရလွပခ်င္တဲ့ ပ်ိဳေမေတြဟာ ေသာက္လည္းေသာက္ လိမ္းလည္းလိမ္းသင့္တယ္လို႔ အၾကံျပဳထားပါတယ္။

ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ ကယ္လိုရီေတြၾကြယ္၀စြာပါ၀င္လို႔ အေစ့တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရင္ အထူးသင့္ေလ်ာ္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

Paing A K - သစ္ထူးလြင္
Ref: CNN
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.