၀ိုင္ေသာက္ျခင္းက အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းနာက်င္မႈ ကို ခံစားရဖို႔ အခြင့္အလမ္းနည္းေစ


၀ုိင္ေသာက္တဲ့ သူေတြဟာ ဒူးေခါင္း အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္း နာက်င္ျခင္း ေ၀ဒနာ ကုိ ခံစားရဖို႔အခြင့္အလမ္း နည္းေပမယ့္လည္း ဘီယာ ေသာက္တဲ့သူေတြကေတာ့ အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းနာက်င္ဖို႔ ပိုမ်ားေစတယ္လို႔ ေလ့လာမႈ အသစ္တစ္ခုက ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။

ေနာ့တင္ဟမ္ တကၠသိုလ္မွာရွိတဲ့ သုေတသီေတြဟာ ဒူးေခါင္း (သို႔) တင္ပါးေရာင္ရမ္း နာက်င္တာ မ်ိဳးေတြ ခံစားေနရၿပီး အသက္ ၄၅ ႏွစ္ကေန ၈၆ ႏွစ္ၾကားရွိတဲ့ အမ်ိဳးသားနဲ႔ အမ်ိဳးသမီး အေယာက္ ၂၀၀၀ ရဲ႕ ယမကာ မွီ၀ဲမႈ အက်င့္ေတြကို က်န္းမာတဲ့ လူ အေယာက္ ၁၀၀၀ နဲ႔ ႏိႈင္းယွဥ္ၾကည့္ခဲ့ၾကပါတယ္။

ဘီယာ မေသာက္တတ္တဲ့ သူေတြနဲ႔ ႏိႈင္းယွဥ္ၾကည့္လိုက္ရင္ တစ္ပတ္ကို ၂၀ ယူနစ္ထက္ပိုၿပီးဘီယာ ေသာက္သံုးသူေတြဟာ ဒူးေခါင္း အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းနာက်င္ဖို႔ ၉၃ ရာခိုင္ႏႈန္း အခြင့္အေရးပိုမ်ားေနပါတယ္။ ခါး ၊ တင္ပါး တို႔ရဲ႕ အဆစ္အျမစ္ေတြေရာင္ရမ္းႏိုင္ေခ်ကေတာ့ ဒူးေခါင္းထက္ပင္ အခြင့္အေရး ၂ ဆ ပိုမ်ားေနျပန္ပါတယ္။

တစ္ဖက္မွာက်ျပန္ေတာ့လည္း တစ္ပတ္ကို ၀ိုင္ ၄ ခြက္ကေန ၆ ခြက္ အထိ ေသာက္သံုးသူေတြဟာ ဒူးေခါင္းအဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းနာက်င္မႈ ကို ၄၄ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ေလ်ာ့က်သြားေစပါတယ္။ တစ္ပတ္ကို အနည္းဆံုး ၇ ခြက္ ေသာက္သံုးသူေတြဆိုရင္ ၂ ဆ ပိုမို ေလ်ာ့က်ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ဒီလို ဘာေၾကာင့္ ၀ိုင္က အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းနာက်င္မႈ ကို သက္သာေစသလဲဆိုတဲ့ အေၾကာင္းျပခ်က္ေတာ့ တိတိက်က်မသိရပါဘူး။ သီအိုရီအရေတာ့ ၀ိုင္မွာပါ၀င္တဲ့ Polyphenols ဆိုတဲ့ အန္တီေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ိဳးေၾကာင့္ျဖစ္ပါတယ္။ Polyphenols ဟာ ကာကြယ္မႈနဲ႔ ဆိုင္တဲ့ သက္ေရာက္မႈ ေတြ ခႏၶာကိုယ္ကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ ဘီယာမွာပါ၀င္တဲ့ Uric အက္ဆစ္ ပမာဏကေတာ့ ထိခိုက္တဲ့ သက္ေရာက္မႈေတြစာ ျဖစ္ေစႏိုင္တာျဖစ္ပါတယ္။

ထို ရွာေဖြေတြ႕ရွိမႈေတြကိုေတာ့ Arthtitis Research Therapy ဆိုတဲ့ ဂ်ာနယ္မွာ ပံုႏွိပ္ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။

Mario - သစ္ထူးလြင္
Ref : Dailymail
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.