အဲဒီ ဓာတ္သတၱိဟာ အစာအိမ္ အတြင္းက ေသြးေၾကာ ေတြကေန တဆင့္ ဦးေႏွာက္ကို ကိုယ္ခႏၶာမွာ အစားအစာ ဘယ္ေလာက္ ျပည့္ေနၿပီဆိုတဲ့ သတင္း အခ်က္အလက္ကို ေပးပို႔တဲ့ အေၾကာင္း နဲ႔ ပတ္သက္ၿပီးေတာ့ ပညာရွင္ေတြက ဆက္လက္ရွာေဖြေနဆဲ ျဖစ္ပါတယ္။
တနည္းအားျဖင့္ ငရုတ္သီးရဲ့ ဓာတ္ဟာ ဗိုက္၀ေနၿပီဆိုတဲ့ အေၾကာင္းကို ျပသတာ ျဖစ္ပါတယ္။
အစာအိမ္အတြင္းက ေသြးေၾကာေလးေတြရဲ့ လက္ခံႏိုင္တဲ့ ထည့္စရာ ဆဲလ္ေလးေတြဟာ အဆီမ်ားတဲ့ အစားအစာေတြေၾကာင့္ ပ်က္ဆီးသြားရႏိုင္တယ္ဆိုတာကိုလည္း သုေသသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကပါတယ္။
ငရုတ္သီးရဲ့ ဓာတ္ဟာ အခုလို ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းသိမ္းမႈဟာ အက်ိဳးရွိႏိုင္ေပမယ့္ ပူေလာင္ေစတဲ့ အရသာေၾကာင့္ လူအမ်ားက စားသုံးႏိုင္ဖို႔ ခက္ခဲေနဆဲ ျဖစ္ပါတယ္။
လူအမ်ားက အခုလို အက်ိဳးရွိတဲ့ ဓာတ္ကို ရွိန္းစပ္တဲ့ အရသာ မခံစားရပဲ ရႏိုင္ဖို႔အတြက္ ႀကိဳးစားလုပ္ေဆာင္သြားမယ္လို႔ ေဒါက္တာ စတီဗင္ ကန္တစ္ရွ္က ေျပာၾကားခဲ့ပါတယ္။
ABC Radio Australia
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon