လြယ္ကူ၍စားရျမိန္ ေသာ Bibimbap ( ကိုရီးယားထမင္းသုတ္ )





ပါ၀င္ေသာ အမ်ိဳးအမည္မ်ား -

- ရွမ္းဆန္ (သို့) ဆန္ လတ္
-မုန္ လာ ဥ နီ
-မုန္ လာ ဥ ုျဖဴ
-မွိဳ ျဖဴ
-မွဳိ မဲ
-ပဲ ပင္ ေပါက္
-သခြားသီး (သိူု့) Zucchini
-နွမ္းဆီ
-ျကက္ ဥ
-နွမ္းေျခာက္
-ခ ရမ္း သီး
-Gojujang ( င ရုတ္ ဆီ )
-မုန့္ ညွင္း စိမ္း (အေသး)
-Lettuce ( ဆ လပ္ ရြက္ )

ကဲ.. ဒီေလာက္ ဆို စခ်က္ လို့ ရျပီ။

(၁) အေပၚ တြင္ ေဖၚျပခဲ့ေသာ မုန္လာဥ နီ ၊ မုန္လာဥ၊မွဳိ ျဖဴ၊ ၊မွိဳ မဲ၊ခရမ္းသီး တိူု ကို (slice cut) လုပ္ ျပီး ဆီ ပါး ပါးျဖင့္ ေျကာ္ ပါ။တစ္မ်ိဳးစီ ေျကာ္ ရမွာ ျဖစ္ ပါသည္။အရသာ နဲ နဲ ထည့္ ပါ။ (၇၅) ရာခိုင္ နွုန္း က်က္ လ်ွင္ ရျပီျဖစ္ ပါသည္။ မုန့္ ညွင္းစိမ္း၊ခရမ္း သီး၊Zucchini တိုူ့ အား (Normal cut) (သို့) ပါး ပါး လွီး ျပီး ဆီ ပါးပါး အရသာနဲနဲ ျဖင့္ေျကာ္ ပါ။

(၂ )ပဲ ပင္ ေပါက္ ကို ေရ ေနြး ေဖ်ာ္ ျပီး ျကက္ သြန္ ျဖဳ နဲ နဲ .နွမ္းဆီ ၊ နွမ္းေျခာက္ ၊ အရသာ နဲနဲ ထည့္ ျပီး သုတ္ ပါ။

(၃)ထမင္း သုတ္ တြင္ သူ့ အျကိူက္၊ကို့ယ္ အျကိူုက္ ဆို ၍ အသားနွင့္ အသားလြတ္ မ်ား ရွိတတ္ ျကသည္။ မိမိ ျကိူက္ နွစ္ သက္ ရာ အသားတစ္ မ်ိဳးအား ဆီ ပါးပါး အရသာ နဲနဲ ျဖင့္ (၉၀) ရာခိုင္ နွဳန္း က်က္ ေအာင္ ေျကာ္ ပါ။Lettuce (ဆလပ္ ရြက္) ကို (Normal cut) လွီး ၍ သတ္သတ္ဖယိထား ပါ ။

ကဲ ခ်က္ျပီးျပီ ဆိုေတာ့ ျပင္မယ္.....

(၁) ပန္းကန္ လံုးတစ္ လံုး ယူလိုက္ ပါ။ ျပီးရင္အထဲကို နွမ္းဆီ ပါးပါးေလး အရင္ ထည့္ ျပီးရင္ ထမင္းတစ္ ေယာက္ စာ ကို ပန္းကန္ လံုး အေသးထဲ ထည့္ ျပီး အခုန က ပန္း ကန္ လံုး အျကီၤး ထဲ ကို ပံုစံေလာင္းခ် လိုက္ျပီးရင္ အခု နက ေျကာ္ ထား တဲ့ မုန္လာဥနီ၊ မုန္ လာဥ ျဖဴ ၊ ခရမ္းသီး ၊ မွိဳ ျဖဴ ၊ မွိဳ မဲ ၊မုန့္ ညွင္း စိမ္း ၊ Zucchini ၊ သုတ္ ထားတဲ့ ပဲ ပင္ ေပါက္ ရယ္ ၊ အသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးရယ္ ၊ပါးပါး ေလး လွီးထားတဲ့ သခြားသီး ရယ္.စသညိ္ တို့ ကို ထမင္း ၏ ပတ္ ပတ္ လည္ တြင္ ေနရာခ် ေပးလိုက္ ပါ ။ ထို့ ေနာက္ ျကက္ ဥ တစ္ လံုး ကို (Half Fry) လိုက္ ပါ ။

ပီး လ်ွင္ ထမင္းအေပၚ က အုပ္ ပါ။ ထို့ေနာက္ ပတ္ ပတ္ လည္ နွမ္းဆီ နဲနဲ နွမ္းေျခာက္ နဲနဲ ုျဖဴး ျပီး Gojujang နွင့္ အား ရပါး ရ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။ မိမိအိမ္မွာ ျပဳလုပ္စားမဲ့သူေတြအတြက္ကေတာ့ က်ေတာ္တို ့ျမန္မာတို့ ထမင္းသုတ္ လုပ္စားသလို ဘဲ အားလံုးစုေပါင္းသုတ္စားနိုင္ပါတယ္။ စားေသာက္ ဆိုင္ဖြင့္ထားတဲ့သူေတြအတြက္ကေတာ့ က်ေတာ္ေျပာျပေပးခဲ့သလို ျပင္ဆင္ျပီးေရာင္းခ်နိုင္ပါတယ္။

ဒါေတြက က်ေတာ္ ၂၀၀၉၀န္းက်င္ေလာက္က ( Korean Restaurant ) မွာပညာသင္ဘ၀နဲ ့လုပ္ခဲ့ရင္းေလ့ လာမွတ္သားမိသေလာက္ေလးကိုျပန္တင္ေပးလိုက္တာပါ။
အခု ဒီပို ့(စ္) မွာ ပါ၀င္တဲ့ ထမင္းသုတ္ (photos )ေတြကိုေတာ့Resolution ေကာင္းေကာင္းနဲ ့ျကည့္ေစခ်င္ တဲ့အတြက္ (Google )ကေန ေမြေနွာက္ျပီးရွာေဖြေပးထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။

ဒီပို ့(စ္) တစ္ခုလံုးမွာ က်ေတာ္ ေပးခ်င္တဲ့ ( Messages ) ေလးကေတာ့ ဘယ္လိုလြယ္ကူစြာ ခ်က္ျပဳတ္ရ မလဲ ဆိုတာပါဘဲ ။ ျပီးေတာ့ခ်က္နည္းကိုလဲအလြယ္အကူဆံုးျဖစ္ေအာင္ျပန္လည္ျပဳျပင္ေပးထားပါတယ္။က်ေတာ္ တို ့ေလ့လာခဲ့တုန္းကအျကိမ္ျကိမ္အခါခါ အဆဲခံ ၊ အဆိုခံ နဲ ့( Chef ) တစ္ေယာက္ျဖစ္ဖို ့မလြယ္ကူဖူးဆိုတာ Chef လုပ္ေနတဲ့ လူေတြအားလံုးသိမွာပါ။

 ဒီပို ့(စ္) မွာ လိုအပ္ေနတာမ်ားရွိခဲ့ရင္လည္း၀င္ေရာက္ျပဳျပင္ေပးနိုင္ပါတယ္။ သင္ဆရာ၊ျမင္ဆရာ၊ျကား ဆရာမ်ားအားလံုးအား ယခု ဒီပို ့(စ္) ေလးနဲ ့ဂါရ၀ျပဳလိုက္ပါတယ္။

Nay Pine
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.