ရခိုင္လိုသုပ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း ငရုတ္သီးနဲ႔ ငပိမီးဖုတ္သုပ္မွာပါပဲ။
အရင္ဆံုး ၾကက္ေျခေထာက္ကို ေသခ်ာေျပာင္ေအာင္ေဆးျပီး ေျခသည္းေတြကို လွီးျဖတ္ေပးပါ။
ျပီးရင္ေတာ့ အဆစ္ေလးေတြကို စဥ္းေပးပါ ......
အရိုးကိုနည္းနည္းထုေပးပါ ......
ဂ်င္းေထာင္း ၊ ငံျပာရည္အၾကည္အနည္းငယ္ထည့္နယ္ျပီး ျပဳတ္ေပးပါ .....
ၾကက္ရိုးကိုျပဳတ္ေနခ်ိန္ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားေပးပါ ......
ငရုတ္သီး ၊ ငပိနည္းနည္းကို မီးကင္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္းေပးပါ ......
ၾကက္ရိုးႏူးျပီဆိုရင္ ဆယ္ယူျပီး အဆစ္ႏုေလးေတြနဲ႔ အေရခြံကို ယူျပီး အရိုးရင့္ေတြကို ပစ္လိုက္ပါ ...... သုပ္မယ့္ ပန္းကန္ျပားမွာထည့္ ငရုတ္သီးေထာင္း ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္ထည့္ သံပုရာရည္ညွစ္ထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ ......
အေပါ့ အငံ ျမည္းေပးပါ ......
ဟုတ္ကဲ့ ရခိုင္ၾကက္ေျခေထာက္သုပ္ေလးကို ရပါျပီတဲ့ရွင္ ........
ရခုိင္ၾကက္ေျခေထာက္သုပ္ဟာ ထိုင္းသုပ္နဲ႔ ဆင္ပါတယ္ ...... သူတို႔ကေတာ့ ငပိကိုေလွ်ာ့တယ္ ၊ ျပာခဲထည့္ေပးျပီး အခ်ဥ္မ်ားမ်ားဆမ္းထားပါတယ္ ........
ျပဳတ္ရည္ကို မပစ္ဘဲဖယ္ထားျပီး ငံျပာရည္နည္းနည္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္ျပားဓါးျပားရိုက္ထည့္ကာ မီး ဖိုေပၚ ျပန္တည္ေပးပါ ...... မိမိၾကိဳက္တဲ့ အရြက္ေလးကို ေသခ်ာေရေဆးေပးထားပါ ...... ဟင္းရည္ဆူပြက္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ခြက္ထဲမွာ ခပ္ထည့္ေပးပါ ..... ငရုတ္သီးစိမ္းတစ္ေတာင့္ေလာက္ ပါးပါးလွီးထည့္ေပးပါ ..... ဟင္းရြက္ကို ထည့္ ၊ သံပုရာတစ္ျခမ္းေလာက္ညွစ္ထည့္ေပးျပီးရင္ သံပုရာခြံ ကိုေသးေသးေလး လွီးထည့္ ၊ ေမႊေပးလိုက္ပါ ......
ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ ၾကက္ေျခေထာက္သုပ္စပ္စပ္ေလးကို ဟင္းရည္ေလးနဲ႔ တြဲစားရင္ တကယ္လိုက္ဖက္ ပါတယ္ ..............
(ေျမာက္ဦးျမိဳ႕ ရတနာ့မာန္ေအာင္ အလြမ္းေျပ)
အစားအစာကမာၻ
ျပဳတ္ရည္ကို မပစ္ဘဲဖယ္ထားျပီး ငံျပာရည္နည္းနည္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္ျပားဓါးျပားရိုက္ထည့္ကာ မီး ဖိုေပၚ ျပန္တည္ေပးပါ ...... မိမိၾကိဳက္တဲ့ အရြက္ေလးကို ေသခ်ာေရေဆးေပးထားပါ ...... ဟင္းရည္ဆူပြက္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ခြက္ထဲမွာ ခပ္ထည့္ေပးပါ ..... ငရုတ္သီးစိမ္းတစ္ေတာင့္ေလာက္ ပါးပါးလွီးထည့္ေပးပါ ..... ဟင္းရြက္ကို ထည့္ ၊ သံပုရာတစ္ျခမ္းေလာက္ညွစ္ထည့္ေပးျပီးရင္ သံပုရာခြံ ကိုေသးေသးေလး လွီးထည့္ ၊ ေမႊေပးလိုက္ပါ ......
ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ ၾကက္ေျခေထာက္သုပ္စပ္စပ္ေလးကို ဟင္းရည္ေလးနဲ႔ တြဲစားရင္ တကယ္လိုက္ဖက္ ပါတယ္ ..............
(ေျမာက္ဦးျမိဳ႕ ရတနာ့မာန္ေအာင္ အလြမ္းေျပ)
အစားအစာကမာၻ
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon