ရွမ္းခ်ဥ္ ( သို႔) ရွမ္းမုံညႇင္းခ်ဥ္ လုပ္နည္း




Zawgyi ျဖင့္ဖတ္ရန္


ရွမ္းမုံညင္းခ်ဥ္ႀကိဳက္သူမ်ား မိမိအိမ္မွာ သန႔္ရွင္းလတ္ဆတ္စြာ လုပ္စားလို႔ရၿပီေနာ္။

Homemade မုံညင္းခ်ဥ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

မုံညင္း
ဂ်ဳးျမစ္
ထမင္းရည္
ဆား
နႏြင္း
ႀကံသကာ
စမုံစပါး (ေလွာ္ေထာင္းထားပါ)
င႐ုတ္သီးေျခာက္ (ေထာင္းထားပါ)
ေရွာက္ေကာ ၊ ပါ့ေကာမႈန႔္
နံနံပင္

ျပဳလုပ္နည္း-

မုံညင္းကို အရင္ဆုံး ေနပူ ၁ ရက္လွန္းထားပါ။ ရၿပီဆိုလွ်င္ လက္ ၄ လုံးစာ အရွည္ေလာက္ ဂ်ဳးျမစ္ကို လွီးျဖတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ မုံံညင္းကို လက္ျဖင့္အဝတ္ေလွ်ာ္သလို ဇလုံႀကီးထဲ အားရပါးရ ေခ်ပါ။ ေရျဖင့္ ၅ ခါခန႔္ အစိမ္းေရေဆးပစ္ပါ။ မုံညင္းမ်ားကို ေရစစ္ၿပီး ထမင္းရည္၊ ဆား၊ နႏြင္း၊ ဂ်ဳးျမစ္တို႔ကို ထည့္ႏွယ္ၿပီး အိုး (သို႔) ကြၽတ္ကြၽတ္အိတ္ႀကီးထဲ သိပ္ထားကာ ေနပူတြင္ ၅ ရက္ခန႔္ ထုတ္လွန္းပါ။ ခ်ဥ္ၿပီဆိုမွ ႀကံသကာ၊ နံနံ၊ စမုံစပါး ေလွာ္ေထာင္း၊ ျငဳပ္သီးေျခာက္ေထာင္း၊ ေရွာက္ေကာ၊ ပါ့ေကာမႈန႔္ ထည့္ႏွယ္လိုက္ပါ။ အၾကာႀကီးထား စားမယ္ဆိုလွ်င္ ေနပူလွန္းစရာမလိုပါ။

Credit-Original Uploader

Unicode ဖြင့်ဖတ်ရန်

ရှမ်းချဉ် ( သို့) ရှမ်းမုံညှင်းချဉ် လုပ်နည်း



ရှမ်းမုံညင်းချဉ်ကြိုက်သူများ မိမိအိမ်မှာ သန့်ရှင်းလတ်ဆတ်စွာ လုပ်စားလို့ရပြီနော်။

Homemade မုံညင်းချဉ်

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

မုံညင်း
ဂျုးမြစ်
ထမင်းရည်
ဆား
နနွင်း
ကြံသကာ
စမုံစပါး (လှော်ထောင်းထားပါ)
ငရုတ်သီးခြောက် (ထောင်းထားပါ)
ရှောက်ကော ၊ ပါ့ကောမှုန့်
နံနံပင်

ပြုလုပ်နည်း-

မုံညင်းကို အရင်ဆုံး နေပူ ၁ ရက်လှန်းထားပါ။ ရပြီဆိုလျှင် လက် ၄ လုံးစာ အရှည်လောက် ဂျုးမြစ်ကို လှီးဖြတ်ပါ။ ပြီးလျှင် မုံံညင်းကို လက်ဖြင့်အဝတ်လျှော်သလို ဇလုံကြီးထဲ အားရပါးရ ချေပါ။ ရေဖြင့် ၅ ခါခန့် အစိမ်းရေဆေးပစ်ပါ။ မုံညင်းများကို ရေစစ်ပြီး ထမင်းရည်၊ ဆား၊ နနွင်း၊ ဂျုးမြစ်တို့ကို ထည့်နှယ်ပြီး အိုး (သို့) ကျွတ်ကျွတ်အိတ်ကြီးထဲ သိပ်ထားကာ နေပူတွင် ၅ ရက်ခန့် ထုတ်လှန်းပါ။ ချဉ်ပြီဆိုမှ ကြံသကာ၊ နံနံ၊ စမုံစပါး လှော်ထောင်း၊ ငြုပ်သီးခြောက်ထောင်း၊ ရှောက်ကော၊ ပါ့ကောမှုန့် ထည့်နှယ်လိုက်ပါ။ အကြာကြီးထား စားမယ်ဆိုလျှင် နေပူလှန်းစရာမလိုပါ။

Credit-Original Uploader

Previous
Next Post »
Powered by Blogger.