ေခ်ာကလက္ကို အရသာခံကာ တစ္တိတိကိုက္ပါးတတ္တဲ့ ကၽြန္ေတာ္တုိ ့လုိလူေတြဟာ စားေကာင္းေကာင္းနဲ ့စားအျပီးမွာ သြားေတြပဲပ်က္စီးေတာ့မလား၊ အဆီနဲ ့သၾကားဓာတ္ေတြ အမ်ားၾကီး စားမိလုိ ့ကိုယ္အေလးခ်ိန္ပဲ တက္ေတာ့မလားဆုိျပီး အျမဲစိုးရိမ္ပူပန္ေနတတ္ၾကပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္ေတာ္တုိ ့ေစာင့္ေမွ်ာ္ေနတဲ့ သတင္းတစ္ခုထြက္ေပၚလာပါျပီ။
သိပၸံပညာရွင္ေတြဟာ ေဆးအျဖစ္ေတာင္ မွီ၀ဲလုိ ့ရေလာက္ေအာင္ က်န္းမာေရးနဲ ့ညီညြတ္ျပီး ေဆးဖက္၀င္တဲ့ ေခ်ာကလက္တစ္မ်ိဳးကို ဖန္တီးႏိုင္လုိက္ျပီလုိ ့ဆုိပါတယ္။
သာမန္ေခ်ာကလက္ေတြမွာ အဓိကပါ၀င္ပစၥည္းေတြက ေခ်ာကလက္၊ကိုကိုးမွဳန္ ့၊ အန္တီေအာက္ဆီဒန္ ့စ္ေခၚ ဓာတုဓာတ္တုိးဆန္ ့က်င္ပစၥည္း ေတြ၊ သတၱဳဓာတ္ေတြ ျဖစ္ျပီး ေသြးေပါင္ခ်ိန္ ေလ်ာ့က်မွဳကို ကူညီေပးကာ က်န္းမာေရးနဲ ့ညီတဲ့ကိုလက္စထေရာ ကို တုိးပြားေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေခ်ာကလက္အေတာင့္အမ်ားစုမွာ အနည္းဆုံး အဆီနဲ ့သၾကားဓာတ္ ၇၀ ရာခိုင္ႏွဳန္းပါ၀င္ေနတာေၾကာင့္ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးရတာထက္ ဆုိးက်ိဳးပုိမ်ားတယ္လုိ ့ဆုိရမွာပါ။
အခုအခါမွာေတာ့ အေမရိိကန္ကုမၸဏီတစ္ခုဟာ မူလအရသာဆုိးပါးတဲ့ကိုကိုးမွဳန္ ့စစ္စစ္ကို Bolivia နဲ ့Peru ရဲ့ Andean ေဒသမွာေပါက္ေရာက္တဲ့ ေဆးဖက္၀င္အပင္တစ္ပင္နဲ ့ေရာေႏွာကာ အခ်ိဳဓာတ္ျဖည့္ႏိုင္ခဲ့တာေၾကာင့္ အဆီနဲ ့သၾကားဓာတ္ ၃၅ ရာခိုင္ႏွဳန္းပဲ ပါ၀င္တဲ့ ေခ်ာကလက္တစ္မ်ိဳးကို ထုတ္လုပ္ႏိုင္ခဲ့ပါတယ္။
ဒီလုိနည္းလမ္းေၾကာင့္ ေခ်ာကလက္အေတာင့္မွာ သၾကားဓာတ္၊ ေဆးသၾကားစတဲ့ခ်ိဳေစတဲ့ ျဖည့္စြက္ပစၥည္းနဲ ့အဆီေတြ ပါ၀င္မွဳေလ်ာ့နည္းသြားျပီး ကိုကိုးေစ့ေတြရဲ့ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးေတြကို ပုိရေစႏိုင္မွာျဖစ္တယ္လုိ ့ ယခုေခ်ာကလက္ကို ထုတ္လုပ္ေနသူ Kuka Xoco ကုမၸဏီက Gregory Aharonian က ရွင္းျပခဲ့ပါတယ္။
ကုမၸဏီရဲ့ ကာလရွည္ရည္မွန္းခ်္ကေတာ့ အဆီနဲ ့သၾကား ၁၀ ရာခိုင္ႏွဳန္းသာ ပါ၀င္မယ့္ ေခ်ာကလက္ကို ထုတ္လုပ္ႏိုင္ဖုိ ့ျဖစ္တယ္လုိ ့ဆုိပါတယ္။
အခ်ိဳဓာတ္ျဖည့္စြက္ေပးတဲ့ဓာတုပစၥည္းေတြဟာ အရသာလည္းမေကာင္းမြန္သလုိ၊ ကို္ယ္အေလးခ်ိန္တုိးျခင္းနဲ ့တျခားက်န္းမာေရး ဆုိးက်ိဳးသက္ေရာက္မွဳ ေတြ ရွိတယ္လုိ ့Bolivia နဲ ့US တုိ ့မွာ ရုံးစုိက္ထားတဲ့ ကုမၸဏီက ကန္ ့ကြက္ေျပာဆုိခဲ့ပါတယ္။ ကုမၸဏီကထုတ္လုပ္တဲ့ ေဆးဖက္၀င္ေခ်ာကလက္ ေတာင့္ေတြကို ေနာက္ႏွစ္ထဲမွာ ေစ်းကြက္တင္သြားမွာျဖစ္တယ္လုိ ့သိရပါတယ္။
Ye Wint - သစ္ထူးလြင္
Ref: Dailymail
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon