ငါးစားတာဟာ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာျဖစ္တဲ႔ ရင္သားကင္ဆာကို တားဆီးေပးႏိုင္မႈႏႈန္း မ်ားတယ္လို႔ အေမရိကန္ သုေတသနရပ္အရ သိရပါတယ္။
ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ေနတဲ႔ အမ်ိဳးသမီးဦးေရ ၁၄၀၀ ကို စစ္တမ္းေကာက္ယူခ်က္အရ၊ ငါးအစားမ်ားတဲ႔ သူေတြဟာ အရြယ္မေရာက္ခင္ေသဆံုးႏိုင္မႈႏႈန္း သံုးပံုတစ္ပံုနည္းေၾကာင္း သုေတသီေတြက ရွာေဖြေတြ႔ရွိခဲ႔ပါတယ္။ ဒီရင္သားကင္ဆာ ေရာဂါရွင္ေတြကို ပွ်မ္းမွ် ႏွစ္ေပါင္း ၁၄.၇ႏွစ္ ၾကာ ေရာဂါစစ္ေဆး၊ ေစာင္႔ၾကည္႔ၿပီးတဲ႔ေနာက္ ၃လၾကာ အင္တာဗ်ဴးလုပ္ခဲ႔ပါတယ္။
တူနာငါးအစိမ္း အစား အမ်ားဆံုး အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ မစားသူေတြနဲ႔ယွဥ္ရင္ ေသဆံုးႏိုင္မႈအႏၱရာယ္ ၂၉ရာခိုင္ႏႈန္း နည္းေၾကာင္း အေျဖထြက္ရွိလာပါတယ္။ ငါးကိုခ်က္ျပဳတ္ၿပီးစားတဲ႔သူေတြမွာေတာ႔ ၂၅ရာခိုင္ႏႈန္း အႏၱရာယ္ေလ်ာ႔နည္းပါတယ္။ ဒီရလဒ္ေတြကို Cancer ဂ်ာနယ္မွာ ဖတ္ရႈႏုိင္ပါတယ္။
ဒါဟာ ငါးထဲမွာပါတဲ႔ ကာဗြန္အက္တမ္ေတြၾကား ႏွစ္ဆ၊ သံုးဆ စည္းေႏွာင္မႈပါရွိတဲ႔ polyunsaturated fatty acid မွာ ေရာင္ယမ္းမႈတိုက္ဖ်က္တဲ႔ အာနိသင္ေတြရွိၿပီး ကင္ဆာဆဲလ္ ႀကီးထြားမႈကို တိုက္ဖ်က္ေပးႏုိင္တဲ႔ အာနိသင္ရွိတယ္လို႔ ယူဆလို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
Skyler
Ref: Daily Mail
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon