ငွက္ေပ်ာခြံဟာ စူပါအစားအစာ သစ္တစ္ခု ဆိုတာ ဟုတ္ပါသလား။ ငွက္ေပ်ာခြံမွာ ပါဝင္တဲ႔ အာဟာရဓာတ္ေတြနဲ႔ ဗီတာမင္ေတြက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ႔ေစဖို႔နဲ႔ စိတ္ၾကည္လင္ဖို႔ကို အေထာက္အကူ ျပဳတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာခြံဆိုတာ အမႈိက္၊ ပစ္ရမယ္၊ မစားရဘူး ဆိုၿပီး ကြ်န္ေတာ္တို႔ ေမြးကတည္းက သိလာတာပါ။
ငွက္ေပ်ာခြံ တက္နင္းရင္ ေခ်ာ္လဲတာကို ကာတြန္းဟာသေတြထဲမွာ ခဏခဏပါၿပီး နာမည္ႀကီးေပမဲ႔ တကယ္ေတာ႔လည္း ငွက္ေပ်ာခြံက ကြ်န္ေတာ္တို႔ က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အက်ိဳးရွိေၾကာင္း သက္ေသျပႏုိင္တဲ႔ အာဟာရဓာတ္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။
ေန႔စဥ္အစားအစာ ထဲမွာ ငွက္ေပ်ာခြံကို စားရမယ္ဆိုတာဟာ ၿဂိဳဟ္သားအေတြးအေခၚ လိုမ်ိဳး ျဖစ္ေကာင္း ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။ ဒါက ကမာၻ႔ႏုိင္ငံအမ်ားစုအတြက္ေတာ႔ မွန္ေပမဲ႔ အိႏၵိယနဲ႔ ကာရစ္ဘီယန္မွာေတာ႔ အစားအစာ အနံ႔ေကာင္းေစဖို႔နဲ႔ ဟင္းခတ္အျဖစ္ သံုးေလ႔ရွိပါတယ္။
“ပထမေတာ႔ ငွက္ေပ်ာခြံကို စားဖို႔မသင္႔ဘူးလို႔ ထင္ႏိုင္ေပမဲ႔၊ ေနာက္ထပ္ ေလ႔လာၾကည္႔လိုက္ေတာ႔ သူ႔မွာ အာဟာရဆိုင္ရာ အက်ိဳးရလဒ္ေတြ အမ်ားႀကီးရွိတယ္လို႔ ကြ်န္ေတာ္တို႔ သိရွိနားလည္လိုက္ပါတယ္။” လို႔ အာဟာရပညာရွင္ Ella Allred က Daily Mail Onine ကို ေျပာျပခဲ႔ပါတယ္။
“ငွက္ေပ်ာခြံရဲ႕ အမွ်င္ဓာတ္ေပါၾကြယ္မႈက ဝမ္းမွန္ဖို႔ကို အကူအညီေပးပါတယ္။ မဂၢနီဆီယမ္၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ ဗီတာမင္ C, B6 စတဲ႔ အာဟာရဓာတ္ေတြက အဖိုးတန္လွပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာခြံမွာ ဗီတာမင္ B6, B12 အျပင္ မဂၢနီဆီယမ္၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပရိုတိန္းေတြ ပါဝင္ပါတယ္။” လို႔ သူက ထက္ေျပာခဲ႔ပါတယ္။
သြား၊ အရိုးနဲ႔ ႏူးညံ႔တဲ႔တစ္သွ်ဴး က်န္းမာေရးေတြကို ေကာင္းေစတဲ႔ ဗီတာမင္ Aလည္း ပါဝင္ပါတယ္။
Skyler - သစ္ထူးလြင္
Ref: Daily Mail
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon