ဒီတစ္ပတ္အတြက္ ဟင္းအမယ္ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ သံပုရာရည္ႏွပ္ ၾကက္ေပါင္ေၾကာ္


ပဲငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္နဲ႕ ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္ေပါင္ေၾကာ္ေလးဟာ ရုိးရွင္းေပမယ့္ တကယ္ အရသာထူးတဲ့ အစားအစာ တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ရလည္း လြယ္ကူျပီး အကုန္က်သက္သာတဲ့ ခ်က္ျပဳတ္နည္း တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သားေၾကာ္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ ယင္းခ်က္ျပဳတ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား

· ၾကက္ေပါင္ ၁ ေပါင္

· ပဲငံျပာရည္ ၁/၄ ခြက္

· သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္း

· ဆီ

လုပ္ပုံလုပ္နည္း

ၾကက္သား၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ သံပုရာရည္ကို ပန္းကန္တစ္လုံးမွာ ေရာျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ အနည္းဆုံး ၁ နာရီ ႏွပ္ထားရပါမယ္။

ဆီကို လက္ကုိင္တပ္ ဒယ္တစ္လုံးနဲ႔ သင့္ရုံသာ အပူေပးပါ။ ၾကက္သားကို ေရႊေနညိဳေရာင္ရင့္ရင့္ျဖစ္သည္အထိ ဆီျမဳပ္ေၾကာ္ရပါမယ္။ က်န္တာေတြလည္း ထိုနည္းအတုိင္း လုပ္ရပါမယ္။ ဆီေတြ စင္ေအာင္ တစ္ရွဴးနဲ႔ စစ္ေပးရပါမယ္။

ထမင္းစားပန္းကန္သုိ႔ ေျပာင္းထည့္ကာ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အရံဟင္းနဲ႔ တြဲဖက္ သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။ 

TrendMyanmar
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.