ပဲငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္နဲ႕ ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္ေပါင္ေၾကာ္ေလးဟာ ရုိးရွင္းေပမယ့္ တကယ္ အရသာထူးတဲ့ အစားအစာ တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ရလည္း လြယ္ကူျပီး အကုန္က်သက္သာတဲ့ ခ်က္ျပဳတ္နည္း တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သားေၾကာ္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ ယင္းခ်က္ျပဳတ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္။
လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းမ်ား
· ၾကက္ေပါင္ ၁ ေပါင္
· ပဲငံျပာရည္ ၁/၄ ခြက္
· သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း (၂) ဇြန္း
· ဆီ
လုပ္ပုံလုပ္နည္း
ၾကက္သား၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ သံပုရာရည္ကို ပန္းကန္တစ္လုံးမွာ ေရာျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ အနည္းဆုံး ၁ နာရီ ႏွပ္ထားရပါမယ္။
ဆီကို လက္ကုိင္တပ္ ဒယ္တစ္လုံးနဲ႔ သင့္ရုံသာ အပူေပးပါ။ ၾကက္သားကို ေရႊေနညိဳေရာင္ရင့္ရင့္ျဖစ္သည္အထိ ဆီျမဳပ္ေၾကာ္ရပါမယ္။ က်န္တာေတြလည္း ထိုနည္းအတုိင္း လုပ္ရပါမယ္။ ဆီေတြ စင္ေအာင္ တစ္ရွဴးနဲ႔ စစ္ေပးရပါမယ္။
ထမင္းစားပန္းကန္သုိ႔ ေျပာင္းထည့္ကာ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အရံဟင္းနဲ႔ တြဲဖက္ သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။
TrendMyanmar
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon