ရင္က်ပ္၊ ခြၽဲက်ပ္ေပ်ာက္ခ်င္လား ၾကက္ဟင္းခါးသီးစား....


ခါးသက္သက္အရသာရွိၿပီး ေဆး ဖက္ဝင္တဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အာရွႏုိင္ငံေတြမွာဆိုရင္ ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါေပ်ာက္ကင္းဖို႔အတြက္နဲ႔ သဘာဝေဆးဝါးအျဖစ္ စားသံုးမႈ မ်ားျပားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးက က်န္းမာေရး အတြက္ ဘာေတြေကာင္းက်ိဳးျပဳ သလဲဆိုတာသိထားရေအာင္လို႔ မွ်ေဝေပးလုိက္ပါတယ္။

ဒီၾကက္ဟင္းခါးသီးဟာ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္းဆုိင္ရာ ေရာဂါေတြမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္သလုိ ဖ်ားေနတာ၊ ေခ်ာင္းဆိုး တာ၊ ရင္က်ပ္၊ ခြၽဲက်ပ္တာေတြကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့ အျပင္ ဘက္တီးရီးယားေတြကို ေသေစႏုိင္တဲ့ သဘာဝပိုးသတ္ ေဆးလည္းျဖစ္တာေၾကာင့္ အပူ ေလာင္နာ၊ ထိခိုက္ဒဏ္ရာ၊ ျပတ္ ရွဒဏ္ရာနဲ႔ ပြန္းပဲ့တာေတြကိုကုသ ႏုိင္ပါတယ္။

ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ပမာဏကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့အျပင္ ကိုယ္တြင္းအဂၤါနဲ႔ တစ္သွ်ဴးေတြ ပ်က္စီးျခင္းက ကာကြယ္ေပးႏုိင္ စြမ္းရွိပါတယ္။ ဒါတင္မက ေလ ျဖတ္တာတုိ႔၊ ႏွလံုး႐ုတ္တရက္ ဒုကၡေပးတာတို႔မျဖစ္ေအာင္ပါ ကာကြယ္ေပးႏုိင္တယ္လို႔ဆုိပါ တယ္။

ဦးေႏွာက္က အာ႐ံုေၾကာ ေတြ ဖိအားမ်ားလာရင္ျဖစ္တတ္ တဲ့ ေခါင္းကိုက္တာေတြကိုလည္း သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစတဲ့ အျပင္ စိတ္ဖိစီးမႈလည္းကင္းေစ ပါတယ္။ ၾကမ္းေထာ္တဲ့၊ အနီပိမ့္ ေတြထတဲ့ အေရျပားေရာဂါ အတြက္ဆုိရင္လည္း ၾကက္ဟင္း ခါးသီးက အေကာင္းဆံုးသဘာဝ ေဆးဝါးလို႔ဆုိပါတယ္။ ၾကက္ ဟင္းခါးသီးလတ္လတ္ဆတ္ ဆတ္ညႇစ္ထားတဲ့အရည္ကို အေရျပားမိႈေရာဂါေတြနဲ႔ ေျခ ေထာက္အနံ႔ဆိုးထြက္တာကို သုတ္လိမ္းေပးလို႔ရပါတယ္။

ၾကက္ဟင္းခါးသီးက အရက္ေၾကာင့္ အသည္းနဲ႔ သရက္ရြက္ ပ်က္စီးမႈေတြကို ကာကြယ္ေပးၿပီး အဆိပ္အေတာက္ေတြကို ဖယ္ ရွားေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။ ဒါတင္ မက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က် ေစဖို႔အတြက္လည္း ေထာက္ကူ ေပးတယ္လုိ႔သိရပါတယ္။ မ်က္စိ က်န္းမာေရးအတြက္လည္း အ က်ိဳးျပဳတာေၾကာင့္ မ်က္စိအျမင္ အာ႐ံုအားနည္းသူေတြစားေပး သင့္ပါတယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး က အေၾကာတက္စာလည္းျဖစ္ တာေၾကာင့္ တန္ေဆးလြန္ေဘး ဆိုတဲ့အတိုင္း ခ်င့္ခ်ိန္စားဖို႔ေတာ့ လိုအပ္ပါတယ္။

7 Day Daily
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.