အလံုးအထည္မပ်က္ဘဲ ေရႊဖ႐ံုးသီး ၾကက္သားေပါင္း ခ်က္ၾကမယ္


အေမ့လက္ရာေလာက္ ဘယ္ဟင္းမွ စားမေကာင္းဘူးဆိုတာ လူတိုင္းအတြက္ အမွန္တရားတစ္ခုပါ။ ဒါေပမယ့္ အေမ့လက္ရာကို အေၾကာင္းေၾကာင္းေၾကာင့္ မစားျဖစ္ခင္မွာ ကိုယ္တိုင္ ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္မယ့္ နည္းလမ္းေလးေတြ မွ်ေပးခ်င္ပါတယ္။ ေရႊဖ႐ံုသီး ၾကက္သားေပါင္း လုပ္စားခ်င္ၾကလား။

ေရႊဖ႐ံုသီးကို အလံုးမပ်က္ေစဘဲ ၾကက္သားနဲ႔ေရာၿပီး စိုင္းအိုက္ဝူးက ခ်က္ျပပါမယ္။ အရမ္းလည္း မမွည့္၊ အရမ္းလည္း မစိမ္းတဲ့ ေရႊဖ႐ံုသီးတစ္လံုးက ျပဳတ္လို႔အေနေတာ္မယ့္ အရြယ္အစားမွာ ရွိရပါမယ္။ ေနာက္ ၾကက္သားရင္ပံုတစ္ခု၊ ဆားနဲ႔ ၾကက္ဥ၊ အသားမႈန္႔နဲ႔ ဂ်ပန္တို႔ဟူး၊ ျငဳပ္ေကာင္းကို အခ်ဳိးအဆေရာၿပီး သံုးပါမယ္။

ေရႊဖ႐ံုသီးရဲ႕ ထိပ္ပိုင္းကို ဓားေလးနဲ႔ျဖတ္မယ္။ အထဲက အေစ့ေတြကို ဇြန္းနဲ႔ခပ္ထုတ္ရပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေတာက္ေတာက္စင္းထားတဲ့ ၾကက္သားရင္ပံုကို ၾကက္ဥ၊ တို႔ဟူး၊ ဆားနဲ႔ အသားမႈန္႔ေတြေရာ နယ္ၿပီး ေရႊဖ႐ံုသီးထဲကို ထည့္ရပါမယ္။ ၿပီးရင္ ျဖတ္ထားတဲ့ ထိပ္ပိုင္းေလးကို ျပန္ဖံုးအုပ္လိုက္ၿပီး သြားၾကား ထိုးတံနဲ႔ ထိုးၿပီး စိုက္လိုက္ပါ။

ေပါင္းအိုးထဲမွာ မိနစ္ ၂ဝေလာက္ ၾကာၿပီဆိုရင္ေတာ့ အလံုးအထည္မပ်က္တဲ့ ေရႊဖ႐ံုသီးနဲ႔ ခ်ဳိျမလတ္ဆတ္ တဲ့ ၾကက္သားေရႊဖ႐ံုဟင္းတစ္ခြက္ရၿပီေပါ့။



kamayutmedia

Previous
Next Post »
Powered by Blogger.