က်န္းမာေရးေၾကာင့္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ဝိတ္ေလွ်ာ့ခ်င္လို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ဆန္ျပဳတ္ကို စားေလ့ရွိပါတယ္။ ဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ကို အရင္ကလိုမဟုတ္တဲ့ ပံုစံမ်ဳိးနဲ႔ ခ်က္စားၾကည့္ၾကဖို႔ အေဖာ္စပ္ခ်င္ပါတယ္။ Ha Tai Wa စားေသာက္ဆိုင္ေလးက မေဖြးေဖြးကိုယ္တိုင္ ဆန္ျပဳတ္ကို ခ်က္ျပပါမယ္။
“ဝ”႐ိုးရာ ဆန္ျပဳတ္အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့ ရွမ္းနံနံ၊ တ႐ုတ္နံနံ၊ ပူစီနံ၊ ၾကက္သား၊ ရွမ္းဆန္၊ စပါးလင္၊ ခ်င္းတို႔လိုအပ္ပါတယ္။ ပထမဆံုး ခ်င္း၊ စပါးလင္တို႔ကို လိုသေလာက္ထည့္ၿပီး ၾကက္သား ကိုျပဳတ္ပါ။ ၾကက္သားျပဳတ္ေနခ်ိန္မွာ ဆန္ျပဳတ္ခ်က္ထားပါတယ္။ ဆန္ျပဳတ္ခ်က္ပံုကို မေဖြးေဖြးက အခုလိုေျပာျပပါတယ္။
ၾကက္သားလည္း က်က္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဆယ္ၿပီး မြေနေအာင္ ႏြာရပါမယ္။ ႏြာၿပီးသြားတဲ့ၾကက္သားကို ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ရွမ္းနံနံ၊ တ႐ုတ္နံနံ၊ ပူစီနံေတြနဲ႔ ေရေမႊၿပီး ဆန္ျပဳတ္ဆူပြက္ၿပီဆိုရင္ ထည့္ေမႊရပါ မယ္။ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေမႊဖို႔ ေျပာပါတယ္။
ကဲ … “ဝ”႐ိုးရာဆန္ျပဳတ္ေတာ့ ရပါၿပီ။ အစပ္ႀကိဳက္တဲ့သူေတြကေတာ့ ျငဳပ္သီးေတာင္၊ သံပုရာသီး၊ ဆားနဲ႔ ေရာၿပီးစားႏိုင္ပါတယ္။
kamayutmedia
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon