အိႏၵိယလူမ်ိဳးတို႔၏ သဘာဝေယာက်္ားအားတိုးေဆး(မ်ားစြာ စားပါက ႏွိမ္မရေအာင္ျဖစ္တတ္၍ သင့္ေတာ္႐ုံစားေလ)



Zawgyi ျဖင့္ဖတ္ရန္


ၾကက္ၾသႏၷီဥႀကီး တစႅဳံးကို အရၫ္ညႇစၸါ။ယင္းအရည္(၁)ဆလွ်င္ ပ်ားရည္စစ္စစ္(၂)ဆ ေရာၿပီး မီးေငြ႕ေငြ႕ျဖင့္ တည္ရပါသည္။

ၾကက္သြန္နီအရည္မ်ား ခန္း၍ ပ်ားရည္သက္သက္ က်န္ပါလ်င္ က်န္ေသာ ပ်ားရည္၏ (၃)ဆမွ်ရွိေသာ ေရႏွင့္ေရာ၍ ကုလားပဲေတာ္သင့္႐ုံမွ် ထိုေရတြင္(၂၄)နာရီၾကာေအာင္ စိမ္ရပါမည္။



ေဆးၫႊန္းတြင္ မ်ားစြာစားပါက ႏွိမ္မရေအာင္ျဖစ္တတ္၍ သင့္ေတာ္႐ုံစားေလဟု ဆိုပါသည္။ယင္းေဆးနည္းမွာ အိႏၵိယလူမ်ိဳးတို႔၏နည္း ျဖစ္ေၾကာင္းေဖၚျပထားပါသည္။

က်မ္းစာကိုး။ က်ိဳကၡမီ အရွင္ဣႏၵာစကၠ၏ အေထြေထြေဆးနည္းေက်ာ္မ်ား စာအုပ္မွထုတ္ႏုတ္ပါသည္။လိုသူတို႔ သုံးႏိုင္ပါရန္ ေစတနာျဖင့္ ထုတ္ႏုတ္တင္ျပအပ္ပါသည္။



Credit -ရဲမ်ိဳးသူ(ေဗာဓိၿမိဳင္)


Unicode ဖြင့်ဖတ်ရန်


အိန္ဒိယလူမျိုးတို့၏ သဘာဝယောကျ်ားအားတိုးဆေး(များစွာ စားပါက နှိမ်မရအောင်ဖြစ်တတ်၍ သင့်တော်ရုံစားလေ)




အိန္ဒိယလူမျိုးတို့၏ ယောကျ်ားအားတိုးဆေး

ကြက်သြန္နီဥကြီး တစ္လုံးကို အရည်ညှစ္ပါ။ယင်းအရည်(၁)ဆလျှင် ပျားရည်စစ်စစ်(၂)ဆ ရောပြီး မီးငွေ့ငွေ့ဖြင့် တည်ရပါသည်။

ကြက်သွန်နီအရည်များ ခန်း၍ ပျားရည်သက်သက် ကျန်ပါလျင် ကျန်သော ပျားရည်၏ (၃)ဆမျှရှိသော ရေနှင့်ရော၍ ကုလားပဲတော်သင့်ရုံမျှ ထိုရေတွင်(၂၄)နာရီကြာအောင် စိမ်ရပါမည်။



ဆေးညွှန်းတွင် များစွာစားပါက နှိမ်မရအောင်ဖြစ်တတ်၍ သင့်တော်ရုံစားလေဟု ဆိုပါသည်။ယင်းဆေးနည်းမှာ အိန္ဒိယလူမျိုးတို့၏နည်း ဖြစ်ကြောင်းဖေါ်ပြထားပါသည်။

ကျမ်းစာကိုး။ ကျိုက္ခမီ အရှင်ဣန္ဒာစက္က၏ အထွေထွေဆေးနည်းကျော်များ စာအုပ်မှထုတ်နုတ်ပါသည်။လိုသူတို့ သုံးနိုင်ပါရန် စေတနာဖြင့် ထုတ်နုတ်တင်ပြအပ်ပါသည်။



Credit -ရဲမျိုးသူ(ဗောဓိမြိုင်)

Previous
Next Post »
Powered by Blogger.