ႏွလုံးေသြးေၾကာပိတ္တာေတြကိုေပ်က္ကင္းေစဖို႔ သံပုယိုသီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေဆးနည္း






Zawgyi ျဖင့္ဖတ္ရန္

သက္ရွည္က်န္းမာဖို႔အတြက္ ေဆးဝါးေတြကို တကူးတကမွီဝဲစရာမလိုပါဘူး။ အစာလည္းေဆး ေဆးလည္းအစာပါပဲ။

သံပုယိုသီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကေတာ့ အသားအေရအတြက္ေရာ က်န္းမာေရးအတြက္ပါ အဖိုးမျဖတ္ႏိုင္တာမို႔ အဲဒီအရာႏွစ္မ်ိဳးကိုေရာၿပီး ေသာက္သုံးတာဟာလည္း က်န္းမာေရးအတြက္ အရမ္းကိုအက်ိဳးထူးပါတယ္။

ေသြးတြင္းကိုလက္စထေရာပါဝင္မႈကိုေလွ်ာ့က်ေစၿပီး ႏွလုံးေသြးေၾကာပိတ္တာကို သန္႔စင္ေပးႏိုင္သလို ေသြးလည္ပတ္မႈကိုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

ေသြးတြင္းမွာမေကာင္းတဲ့ကိုလက္စထေရာေတြပါဝင္မႈမ်ားေနတာဟာ ႏွလုံးေသြးေၾကာပိတ္တာကိုျဖစ္ေစၿပီး ႏွလုံးေရာဂါအပါအဝင္ ႏွလုံးနဲ႔ဆက္စပ္တဲ့ တျခားေရာဂါေတြျဖစ္ပြားေစႏိုင္ပါတယ္။



ဒီေတာ့ လြယ္လြယ္ကူကူပဲ အိမ္မွာ ေဆးေဖာ္လိုက္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

သံပုယိုသီး ၆ လံုး

ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာ ၃၀

ျပဳလုပ္နည္း

ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြႏႊာလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ သံပုယိုသီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အတုံးေသးေသးေလးလွီးၿပီး ေဖ်ာ္စက္ထဲထည့္ကာ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေမႊလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ အိုးတစ္လုံးထဲေျပာင္းထည့္ၿပီး ေရ ၂ လီတာထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္သည္ပါ။



ဆူလာၿပီဆိုရင္ မီးအပူရွိန္ကိုနည္းနည္းေလွ်ာ့ၿပီး ၅ မိနစ္ေလာ္ကထပ္သည္ထားပါ။ ၿပီးရင္ ခရားတစ္လုံးထဲထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာသိပ္ထားပါ။

ေသာက္သုံးျခင္းအဲဒီေဖ်ာ္ရည္ကို ၃ ပတ္ေလာက္ဆက္တိုက္ေသာက္ေပးပါ။ တစ္ပတ္ကို တစ္ခါလုပ္ပါ။ ၃ ပတ္အနည္းဆံးနဲ႔ ၆ ပတ္အမ်ားဆုံးပဲေသာက္ေပးရမွာပါ။ တစ္ေန႔ကို ၅၀ မီလီလီတာေသာက္ေပးရမွာပါရွင့

၆ တစ္ခါ ဒီလိုေသာက္ေပးႏိုင္ပါတ

Source: omigy

Credit-ေဖေအာင္

Unicode ဖြင့်ဖတ်ရန်



နှလုံးသွေးကြောပိတ်တာတွေကိုပျေက်ကင်းစေဖို့ သံပုယိုသီးနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူ ဆေးနည်း


သက်ရှည်ကျန်းမာဖို့အတွက် ဆေးဝါးတွေကို တကူးတကမှီဝဲစရာမလိုပါဘူး။ အစာလည်းဆေး ဆေးလည်းအစာပါပဲ။

သံပုယိုသီးနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကတော့ အသားအရေအတွက်ရော ကျန်းမာရေးအတွက်ပါ အဖိုးမဖြတ်နိုင်တာမို့ အဲဒီအရာနှစ်မျိုးကိုရောပြီး သောက်သုံးတာဟာလည်း ကျန်းမာရေးအတွက် အရမ်းကိုအကျိုးထူးပါတယ်။

သွေးတွင်းကိုလက်စထရောပါဝင်မှုကိုလျှော့ကျစေပြီး နှလုံးသွေးကြောပိတ်တာကို သန့်စင်ပေးနိုင်သလို သွေးလည်ပတ်မှုကိုကောင်းမွန်စေပါတယ်။

သွေးတွင်းမှာမကောင်းတဲ့ကိုလက်စထရောတွေပါဝင်မှုများနေတာဟာ နှလုံးသွေးကြောပိတ်တာကိုဖြစ်စေပြီး နှလုံးရောဂါအပါအဝင် နှလုံးနဲ့ဆက်စပ်တဲ့ တခြားရောဂါတွေဖြစ်ပွားစေနိုင်ပါတယ်။



ဒီတော့ လွယ်လွယ်ကူကူပဲ အိမ်မှာ ဆေးဖော်လိုက်ရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်း

သံပုယိုသီး ၆ လုံး

ကြက်သွန်ဖြူ အမွှာ ၃၀

ပြုလုပ်နည်း

ကြက်သွန်ဖြူကို အခွနွှာလိုက်ပါ။ ပြီးရင် သံပုယိုသီးနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူကို အတုံးသေးသေးလေးလှီးပြီး ဖျော်စက်ထဲထည့်ကာ ရေအနည်းငယ်ထည့်ပြီးမွှေလိုက်ပါ။

ပြီးရင် အိုးတစ်လုံးထဲပြောင်းထည့်ပြီး ရေ ၂ လီတာထည့်ကာ ပွက်ပွက်ဆူအောင်သည်ပါ။



ဆူလာပြီဆိုရင် မီးအပူရှိန်ကိုနည်းနည်းလျှော့ပြီး ၅ မိနစ်လော်ကထပ်သည်ထားပါ။ ပြီးရင် ခရားတစ်လုံးထဲထည့်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲမှာသိပ်ထားပါ။

သောက်သုံးခြင်းအဲဒီဖျော်ရည်ကို ၃ ပတ်လောက်ဆက်တိုက်သောက်ပေးပါ။ တစ်ပတ်ကို တစ်ခါလုပ်ပါ။ ၃ ပတ်အနည်းဆံးနဲ့ ၆ ပတ်အများဆုံးပဲသောက်ပေးရမှာပါ။ တစ်နေ့ကို ၅၀ မီလီလီတာသောက်ပေးရမှာပါရှင့

၆ တစ်ခါ ဒီလိုသောက်ပေးနိုင်ပါတ

Source: omigy

Credit-ဖေအောင်


Previous
Next Post »
Powered by Blogger.