က်န္းမာေရးအတြက္ ေဖ်ာ္ရည္တစ္ခြက္


ပန္းသီး၊ သံပုရာသီးနွင့္ ေရွာက္သီးေဖ်ာ္ရည္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

Ä .. ပန္းသီး (အစိမ္းေရွာင္) စိတ္ထားရန္ (၄)လံုး

Ä .. ေရွာက္သီး (အရြယ္ေတာ္) (၁)လံုး

အခံြခြာျပီး ျခမ္းထားရန္

Ä .. သံပုရာသီး (၂)လံုး

အခံြခြာျပီး ျခမ္းထားရန္

ျပဳလုပ္နည္း

အသီးမ်ားကို ေဖ်ာ္စက္တြင္ တစ္ခုျပီး တစ္ခုထည့္ျပီး ၾကိတ္ေမႊ၍ အရည္ကို ရယူပါ။ ဖန္ခြက္ထဲတြင္ ထည့္ျပီး သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။ အေပၚယံတြင္ သံပုရာ (သို႔မဟုတ္) ေရွာက္ခံြ အနည္းငယ္ကို ပါးပါးလီွး ျပီးျဖဴးေပးပါ။ ခ်က္ခ်င္း သံုးေဆာင္ပါ။

အထိေရာက္ဆံုး အကိ်ဳးသက္ေရာက္မႈ ရိွေစရန္ နံနက္ေစာေစာ အစာမစားမီ ေဖ်ာ္ရည္ကို ေသာက္ပါ။

ပန္းသီးသည္ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို အထိေရာက္ဆံုး ဖယ္ရွားေပးနိုင္ျပီး၊ ၎တြင္ ပါ၀င္ေသာ pectin ဟုေခၚသည့္ ျဒပ္တစ္မိ်ဳးက အသည္း၊ ေက်ာက္ကပ္မ်ားမွ တစ္ဆင့္ ခႏၶာကိုယ္ရိွ ကိုလက္စထေရာ၊ အဆိပ္အေတာက္နွင့္ အညစ္အေၾကး မ်ားကို သန္႔စင္ေပးသည္။

သံပုရာသီးနွင့္ ေရွာက္သီးတို႔တြင္ ပါ၀င္ေသာ ဆိုက္ထရစ္ အက္စစ္သည္ အစာေျခဖ်က္မႈကို အားေပးသည္။ စိတ္အာရံု လန္းဆန္း ၾကည္လင္မႈကို ေပးသည္။ သတိျပဳရန္မွာ သံပုရာသီးနွင့္ ေရွာက္သီးမ်ားကို ေရခဲေသတၱာတြင္ မထည့္ဘဲ အခန္းအပူခိ်န္တြင္ ထားေပးရန္ ျဖစ္သည္။ ၎တို႔သည္ ပူေႏြးေနမွ အရည္ပိုမိုရရိွနိုင္သည္။

ပါ၀င္ေသာ အာဟာရဓာတ္မ်ား

ဗိုက္တာမင္စီ၊ ဘီတာကယ္ရိုတင္း၊ ေဖာလစ္အက္စစ္၊ ေမာလစ္ အက္စစ္။

မမေလး၏ 'က်န္းမာေရး အတြက္ ထိပ္တန္း အသီးအနံွေဖ်ာ္ရည္ ၁၀၀' စာအုပ္မွ ကူးယူ ေဖာ္ျပပါသည္။

Messenger News Journal
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.