ၾကိဳက္တဲ့သူေတြ အရမ္းၾကိဳက္ျပီး မၾကိဳက္တဲ့သူေတြ မုန္းၾကတဲ့ အနံ႔ခပ္ျပင္းျပင္း ဒူးရင္းသီးကို စားျခင္းျဖင့္ ရရိွနိုင္တဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူး မ်ားကေတာ့
ေအာက္ပါအတိုင္း ျဖစ္ပါတယ္။
(၁) ဒူးရင္းသီးဟာ အားအင္ၾကြယ္ဝမူအတြက္ အေကာင္းဆံုးေသာ အစားအစာတစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္။
(၂) က်န္းမာေရး အတြက္ ေန႔စဥ္မွီဝဲေပးသင့္တဲ့ အစားအစာမ်ားထဲမွ တစ္ခုျဖစ္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
(၃) အရမ္းပိန္တဲ့ သူေတြ ဝခ်င္တယ္ဆိုရင္ ဒူးရင္းသီးကို စားနိုင္ပါတယ္။ ဒူးရင္းသီးဟာ အာဟာရဓာတ္
ၾကြယ္ဝလို႔ ခႏၶာကိုယ္ ဝျဖိဳးလာေအာင္ ကူညီေပးနိုင္ပါတယ္။
(၄) vitamin C မ်ားစြာ ေပးစြမ္းတဲ့ အတြက္ နာမက်န္းမာေတြ၊ အနာ၊ ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္းမူေတြ၊ ကိုလက္စေရာဓာတ္
ေလ်ာ့ခ်မူ စတာေတြအတြက္ မ်ားစြာေကာင္းမြန္တဲ့ အသီးပါ။
(၅) နွလံုးနွင့္ ပက္သက္တဲ့ ေရာဂါေတြအတြက္လည္း ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၆) ေသြး၊ အရိုး၊ အသားအေရ အတြက္ ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ ဒူးရင္းသီးပါ။
(၇) ပိုတက္ဆီယံျဒပ္ ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္လို႔ ေသြးဖိအားကို ထိန္းေပးနိုင္တယ္။ ေန႔စဥ္ နွလံုးခုန္မူေတြမွာလည္း
၎ကမ်ားစြာ ကူညီေပးနိုင္တယ္။
(၈) အိပ္ေပ်ာ္ေစပါတယ္။
ေက်ာ္လင္းနုိင္ - ရိုးရာေလး
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon