ကိုကိုးဓါတ္ေပါင္းေတြဟာ ေသြးဖိအားကိုေလ်ာ့က်ေစၿပီး ေသြးေၾကာေတြရဲ႕လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို တိုးတက္ေစတယ္လို႔ လတ္တေလာေေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္ေတြအရ သိရပါတယ္။ ဒါဟာ ႏွလံုးနဲ႔ပတ္သက္တဲ့ ေရာဂါေတြျဖစ္ပြားမႈနႈန္းကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္တဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြပါပဲ။
ကိုကာပဲကို ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္တဲ့အခါ ကိုကာဓါတ္ေပါင္းေတြဟာ တစ္ခါတစ္ရံ အစာေခ်ဖက္မႈလုပ္ငန္းစဥ္ေတြကို အေႏွာက္အယွက္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
University Hospital Düsseldorf မွ ပါေမာကၡ၊ FLAVIOLA ရဲ႕ ညႊန္ၾကားေရးမွဴး Dr. Malte Kelm က “ ကမာၻ႕လူဦးေရမွာ သက္ႀကီးရြယ္အိုေတြ မ်ားလာတာနဲ႔အမွ် ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈေတြ ရုတ္တရက္ႏွလံုးရပ္တန္႔တာေတြလည္း တိုးပြားလ်က္ရွိပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ဖို႔ အစားအေသာက္ရဲ႕အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈေတြကို နားလည္ၿပီး အစားအေသာက္မွာ ပါ၀င္တဲ့ ကိုကိုးမႈန္႔ဓါတ္ေတြက ႏွလံုးက်န္းမာေရးနဲ႔ ေသြးေၾကာေတြကို က်န္းမာသန္စြမ္းေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္ေဆာင္ေပးေနတယ္ဆိုတာကို ကြ်န္ေတာ္တို႔ သိခ်င္ပါတယ္” လို႔ ထုတ္ေဖာ္ေျပာၾကားသြားပါတယ္။
အသက္ ၃၅ႏွစ္ေအာက္ လူငယ္၂၂ေယာက္နဲ႔ အသက္ ၅၀နဲ႕ ၈၀ၾကား လူ၂၀ကို ကိုကိုးမႈန္႔ပါ၀င္တဲ့ အေဖ်ာ္ယမကာမ်ားကို ႏွစ္ပတ္အတြင္း တစ္ေန႔၂ႀကိမ္ေသာက္သံုးေစၿပီး စမ္းသပ္မႈမ်ားျပဳလုပ္ခဲ့ၾကပါတယ္။
ေသြးဖိအားကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ ေသြးေၾကာေတြပိုမိုက်ယ္ျပန္႔လာတဲ့အတြက္ လူငယ္ေတြမွာ ၃၃ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမိုေကာင္းမြန္တာကို ေတြ႔ရၿပီး ကိုကိုးမႈန္႔မေသာက္သံုးတဲ့ လူႀကီးေတြထက္ ကိုကိုးမႈန္႔ပါ၀င္တဲ့ အေဖ်ာ္ယမကာေသာက္သံုးသူ လူႀကီးေတြမွာ ၃၂ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ပိုမိုေကာင္းမြန္တာကို ေလ့လာေတြ႔ရွိခဲ့ၾကပါသတဲ့။
ေလ့လာသူေတြအဆိုအရ ေန႔စဥ္ကိုကိုးမႈန္႔စားသံုးပါက ေသြးေၾကာေတြအတြက္ ေကာင္းမြန္ၿပီး ေသြးဖိအားကိုေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ကာ ကိုလက္စထေရာပါ၀င္မႈကိုလည္း အကိ်ဳးသက္ေရာက္မႈရွိတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ႏွလံုးေရာဂါခံစားရျခင္းကို ၃၁ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တယ္လို႔လည္း ဆိုပါတယ္။
Michelle - သစ္ထူးလြင္
Ref : Upi
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon