Saffron ထမင္း ခ်က္နည္းပါ။ ဆန္ကို ေထာပတ္၊ saffron အရည္နဲ႔ ေရာခ်က္ထားတာပါ။ အိႏၵိယဟင္းလ်ာ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။ ခ်က္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
saffron – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဘာစမက္တီ basmati ဆန္ - ၂ခြက္ (ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
ေထာပတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ေရ – ၃ခြက္
Saffron ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး saffron ကို ေရေႏြး(ခြက္တ၀က္၊ ၁၀၀မီလီလီတာ) ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ အဖံုးလံုးေသာ အုိးထဲ ေထာပတ္ထည္႔ ပူလာလွ်င္ ဆန္ထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ေရ(၃ခြက္)၊ saffron အရည္၊ ဆား ထည္ျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ကာ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ မိနစ္ ၂၀တည္ထားေပးပါ။
၄။ ရျပီဆုိလွ်င္ သီဟိုဌ္ေစ႔ထည္႔၊ အေပၚမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျဖဴးျပီ အဖံုးအုပ္ကာ မီးပိတ္ျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ထပ္ႏုပ္ထားေပးပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ အရသာရွိေသာ saffron ထမင္းကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ခ်က္ေနစဥ္ အဖံုးဖြင္႔မၾကည္႔ပါနွင္႔၊ pressureနဲ႔ ထမင္းက်က္ေအာင္ ခ်က္ပါ။ Saffron ကုိ အိႏၵိယဆုိင္တြင္ ေမး၀ယ္ႏုိင္ပါသည္။
Wutyee Food House
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon