ေဆးေျခာက္ ေန႔စဥ္သုံးစြဲသူေတြဟာ ေဝွးေစ့ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေခ် ပိုမ်ားေၾကာင္း ရွာေဖြေတြ႕ရွိ




Zawgyi ျဖင့္ဖတ္ရန္

Jama Network Open က တရားဝင္ထုတ္ျပန္တဲ့ သတင္းတစ္ခုအရ ေန႔စဥ္ေဆးေျခာက္ ေသာက္သုံးသူတစ္ဦးဟာ ေဝွးေစ့ကင္ဆာ ပိုျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း ရွာေဖြေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ေဆးေျခာက္ကို ေန႔စဥ္အနည္းဆုံး ၁၀ႏွစ္ႏွင့္အထက္သုံးစြဲသူတစ္ဦးဟာ ဘာမွမသုံးစြဲသူထက္ ၃၆ရာခိုင္ႏႈန္း ေဝွးေစ့ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။

ပညာရွင္ေတြဟာ စမ္းသပ္မႈ၂၅ခုေက်ာ္ ျပဳလုပ္ခဲ့ပါတယ္။အဲဒါကေတာ့ ေန႔စဥ္ေဆးေျခာက္သုံးစြဲသူေတြဟာ ေဝွးေစ့ကင္ဆာအပါအဝင္ အဆုတ္ကင္ဆာ၊ခံတြင္းကင္ဆာ၊ဦးေႏွာက္ကင္ဆာနဲ႔ လည္ပင္းကင္ဆာ ျဖစ္မျဖစ္ကို စမ္းသပ္မႈေတြျပဳလုပ္ခဲ့ၾကပါတယ္။ေနာက္ဆုံးရလဒ္ကေတာ့ ေဝွးေစ့ကင္ဆာသာ တျခားကင္ဆာေတြထက္ ပိုမိုျဖစ္ပြားႏိုင္ေၾကာင္းပါပဲ။



ဒါ့အျပင္ စီးကရက္ ဒါမွမဟုတ္ ေဆးေျခာက္သုံးစြဲသူေတြဟာ carcionogens ဆိုတဲ့ျဒပ္ေပါင္းတစ္ခုကို မေသာက္သုံးသူေတြထက္ ပိုမိုရရွိေစပါတယ္။ အဲဒီျဒပ္ေပါင္းဟာ ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈကို ပိုမိုလႈံ႕ေဆာ္ေပးတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းတစ္ခုပဲျဖစ္ပါတယ္။ဒါဟာဘာေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့ ေဆးေျခာက္အပင္ဆိုတာလဲ အပင္ေတြထဲက အပင္တစ္ခုျဖစ္တာေၾကာင့္မို႔လို႔ပါပဲ။အထူးသျဖင့္ေဆးေျခာက္အပင္ေတြကို မီးရႈိ႕တဲ့အခါ ထြက္လာတဲ့ အေငြ႕ေတြထဲမွာ carcionogensဆိုတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းပါဝင္ေနလို႔ပါ။အေပၚကေဖာ္ျပခဲ့တဲ့အတိုင္း အဲဒီျဒပ္ေပါင္းဟာ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားေစႏိုင္ႏႈန္းကို ျမင့္တက္ေစလို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

အျခားေလ့လာေတြ႕ရွိခ်က္တစ္ခုကေတာ့ ေဝွးေစ့ကင္ဆာဟာ ေဆးေျခာက္ကို ေရရွည္သုံးစြဲသူေတြထဲကမွ လူငယ္ပိုင္းေတြမွာ ပိုအျဖစ္မ်ားပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ေတာ့ အသက္ ၁၅ႏွစ္မွ ၃၅ႏွစ္အတြင္း ျဖစ္ပါတယ္။ စစ္တမိးအရဆိုရင္ေတာ့ အေမရိကန္တြင္ တစ္ႏွစ္အတြင္း လူေပါင္း ၈,၈၅၀ဟာ ေဆးေျခာက္ေရရွည္ သုံးစြဲျခင္းေၾကာင့္ ေဝွးေစ့ကင္ဆာျဖစ္ပြားေနတာကို ေတြ႕ရွိရပါတယ္။

share from: burmese.asia

Unicode ဖြင့်ဖတ်ရန်

ဆေးခြောက် နေ့စဉ်သုံးစွဲသူတွေဟာ ဝှေးစေ့ကင်ဆာဖြစ်နိုင်ချေ ပိုများကြောင်း ရှာဖွေတွေ့ရှိ




Jama Network Open က တရားဝင်ထုတ်ပြန်တဲ့ သတင်းတစ်ခုအရ နေ့စဉ်ဆေးခြောက် သောက်သုံးသူတစ်ဦးဟာ ဝှေးစေ့ကင်ဆာ ပိုဖြစ်နိုင်ကြောင်း ရှာဖွေတွေ့ရှိခဲ့ပါတယ်။ ဆေးခြောက်ကို နေ့စဉ်အနည်းဆုံး ၁၀နှစ်နှင့်အထက်သုံးစွဲသူတစ်ဦးဟာ ဘာမှမသုံးစွဲသူထက် ၃၆ရာခိုင်နှုန်း ဝှေးစေ့ကင်ဆာဖြစ်နိုင်ကြောင်း လေ့လာတွေ့ရှိခဲ့ပါတယ်။

ပညာရှင်တွေဟာ စမ်းသပ်မှု၂၅ခုကျော် ပြုလုပ်ခဲ့ပါတယ်။အဲဒါကတော့ နေ့စဉ်ဆေးခြောက်သုံးစွဲသူတွေဟာ ဝှေးစေ့ကင်ဆာအပါအဝင် အဆုတ်ကင်ဆာ၊ခံတွင်းကင်ဆာ၊ဦးနှောက်ကင်ဆာနဲ့ လည်ပင်းကင်ဆာ ဖြစ်မဖြစ်ကို စမ်းသပ်မှုတွေပြုလုပ်ခဲ့ကြပါတယ်။နောက်ဆုံးရလဒ်ကတော့ ဝှေးစေ့ကင်ဆာသာ တခြားကင်ဆာတွေထက် ပိုမိုဖြစ်ပွားနိုင်ကြောင်းပါပဲ။



ဒါ့အပြင် စီးကရက် ဒါမှမဟုတ် ဆေးခြောက်သုံးစွဲသူတွေဟာ carcionogens ဆိုတဲ့ဒြပ်ပေါင်းတစ်ခုကို မသောက်သုံးသူတွေထက် ပိုမိုရရှိစေပါတယ်။ အဲဒီဒြပ်ပေါင်းဟာ ကင်ဆာဖြစ်ပွားမှုကို ပိုမိုလှုံ့ဆော်ပေးတဲ့ ဒြပ်ပေါင်းတစ်ခုပဲဖြစ်ပါတယ်။ဒါဟာဘာကြောင့်လဲဆိုတော့ ဆေးခြောက်အပင်ဆိုတာလဲ အပင်တွေထဲက အပင်တစ်ခုဖြစ်တာကြောင့်မို့လို့ပါပဲ။အထူးသဖြင့်ဆေးခြောက်အပင်တွေကို မီးရှို့တဲ့အခါ ထွက်လာတဲ့ အငွေ့တွေထဲမှာ carcionogensဆိုတဲ့ ဒြပ်ပေါင်းပါဝင်နေလို့ပါ။အပေါ်ကဖော်ပြခဲ့တဲ့အတိုင်း အဲဒီဒြပ်ပေါင်းဟာ ကင်ဆာရောဂါဖြစ်ပွားစေနိုင်နှုန်းကို မြင့်တက်စေလို့ပဲဖြစ်ပါတယ်။

အခြားလေ့လာတွေ့ရှိချက်တစ်ခုကတော့ ဝှေးစေ့ကင်ဆာဟာ ဆေးခြောက်ကို ရေရှည်သုံးစွဲသူတွေထဲကမှ လူငယ်ပိုင်းတွေမှာ ပိုအဖြစ်များပါတယ်။ အထူးသဖြင့်တော့ အသက် ၁၅နှစ်မှ ၃၅နှစ်အတွင်း ဖြစ်ပါတယ်။ စစ်တမိးအရဆိုရင်တော့ အမေရိကန်တွင် တစ်နှစ်အတွင်း လူပေါင်း ၈,၈၅၀ဟာ ဆေးခြောက်ရေရှည် သုံးစွဲခြင်းကြောင့် ဝှေးစေ့ကင်ဆာဖြစ်ပွားနေတာကို တွေ့ရှိရပါတယ်။

share from: burmese.asia

Previous
Next Post »
Powered by Blogger.