အသက္ ၃၈ ႏွစ္အရြယ္ အမ်ိဳးသမီး တစ္ဦးဟာ သူမ ရဲ႕ ေန႔စဥ္အစားအစာ ထဲမွာ အစပ္ပါေသာ အစားအစာ မ်ားထည့္သြင္းျခင္းျဖင့္ တစ္ႏွစ္အတြင္းမွာတင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေပါင္ ၄၀ ေလ်ာ့က်သြားခဲ့တယ္လို႔ သိရပါတယ္။
Nagina Abdullah ဆိုသူ ထို အမ်ိဳးသမီးက Fox News သတင္းဌာနကို ေျပာျပခဲ့တာကေတာ့ သူမဟာ မိခင္တစ္ေယာက္ ျဖစ္လာၿပီးတဲ့ေနာက္ yo-yo ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်တဲ့ အစားအစာ အုပ္စု ကို ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ စားသံုးၿပီး ႀကိဳးစားခဲ့ဖူးတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
"ကၽြန္မဟာ ကၽြန္မရဲ႕ ကယ္လိုရီ ေတြကို အၿမဲတမ္း ေရတြက္ေနပါတယ္။ ကၽြန္မအၿမဲတမ္းဗိုက္ဆာ ေနတယ္လို႔ ခံစားေနရပါတယ္။" လို႕ Abdullah က ဆိုပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ Abdullah က သူမဟာ သူမရဲ႕ ေန႔စဥ္အစားအစာ ထဲမွာ အစပ္အရသာ ရွိတဲ့ အစားအစာေတြ ရိုးရွင္းစြာ ထည့္သြင္းလိုက္ျခင္းနဲ႔ ေအာင္ျမင္မႈ ကို ေတြ႕ရွိခဲ့တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။
"အကယ္၍ သင္ ေန႔စဥ္ ဇီရာေစ့ ကို လက္ဖက္ဇြန္း နဲ႔ တစ္ဇြန္း စီ ၃လတိတိ စားသံုးမယ္ဆိုရင္ သင္တစ္ျခားနည္းလမ္းနဲ႔ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ဖို႔ ႀကိဳးစားခဲ့တာထက္ ၃ ဆ ပိုမိုၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်သြားႏိုင္ပါတယ္။ " လို႔ Abdullah ကဆိုထားပါတယ္။ သူမဟာ သူမရဲ႕ အေတြ႕အႀကံဳေတြကို ျပန္လည္ ေ၀မွ်ဖို႔အတြက္လည္း MasalaBody.com ဆိုတဲ့ ၀က္ဘ္ဆိုက္ ကို စတင္ခဲ့ၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်တဲ့ နည္းလမ္းေတြကို ဘေလာ့ဂ္က တစ္ဆင့္ ေရးသားထားပါတယ္။
Abdullah ရဲ႕ ေျပာၾကားခ်က္အရ သူမဟာ ေန႔စဥ္စားသံုးတဲ့ အစားအစာတိုင္းအတြက္ အစပ္ ေတြထည့္သြင္းဖို႔ ျပင္ဆင္ခဲ့တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဥပမာ အားျဖင့္ သူမဟာ မနက္စာ မွာ သစ္ၾကံပိုးေခါက္ ကို ထည့္သြင္းၿပီး အင္ဆူလင္ ပမာဏ နဲ႔ ေသြးထဲက သၾကားဓါတ္ ကို ေလွ်ာ့ခ်ဖို႔အတြက္ စားသံုးသလို ၊ ဆား ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ အစရွိသျဖင့္ အစားအစာ တိုင္းထဲကို ထည့္သြင္းစားသံုး တယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ညစာ မွာလည္း ၾကက္သားဟင္း ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း ၊ အနီေရာင္ ငရုတ္သီး ၊ တရုတ္ နံနံပင္ ၊ ဇီရာေစ့ တိုကိုလည္း ထည့္သြင္း ခ်က္ျပဳတ္တယ္လို႔ ဆိုထားပါတယ္။
ကၽြမ္းက်င္သူ ေတြရဲ႕ သံုးသပ္ခ်က္အရေတာ့ အစပ္ စားျခင္းဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ ေကာင္းက်ိဳးမ်ားစြာ ရွိႏိုင္ေပမယ့္လည္း လႈပ္ရွားမႈမ်ားတဲ့ ေနထိုင္မႈ ပံုစံ နဲ႔ အစားအစာ အားလံုးကို မွ်မွ်တတ နဲ႔ ၀၀လင္လင္ အခ်ိန္မွန္မွန္ စားသံုးျခင္းဟာ လည္း ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ဖို႔အတြက္ အဓိက ေသာ့ခ်က္ တစ္ခုျဖစ္တယ္လို႔လည္း သိရပါတယ္။
Mario - သစ္ထူးလြင္
Ref : Newsmax
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon