ကြၽႏ္ုပ္တုိ႔ ေန႔စဥ္ လႈပ္ရွား သြားလာရာတြင္ တက္ၾကြလန္းဆန္း ေနေစရန္ အတြက္ အာဟာရ ျပည့္ဝေသာ နံနက္စာ စားသံုးရန္ လုိအပ္ပါသည္။ အာဟာရ ျပည့္ဝေသာ နံနက္စာကုိ ကေလးမ်ားအား ေကြၽးျခင္းျဖင့္ ဉာဏ္ရည္ ပုိမုိထက္ျမက္ လာ ေစႏုိင္သည္။ ဦးေႏွာက္အတြက္ အက်ဳိးမ်ားစြာ ျဖစ္ထြန္းေစၿပီး အာ႐ံုစူးစုိက္မႈ ကုိလည္း ပုိမုိ အားေကာင္း ေစႏိုင္သည္။ ၾကက္ဥတြင္ ပါဝင္ေသာ ကုိလင္းဓာတ္ သည္ ဦးေႏွာက္၏ လုပ္ငန္း ေဆာင္တာ မ်ားကုိ ပုိမုိ အားေကာင္း လာေစရန္ စြမ္းေဆာင္ေပး ႏုိင္သည္။ သေႏၶသား ၏ ဦးေႏွာက္ ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈ အတြက္လည္း အလြန္ အသံုးဝင္ ေသာေၾကာင့္ ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္မ်ား ၾကက္ဥကုိ စားသံုး ေပးသင့္ပါသည္။
ၾကက္ဥတြင္ ကုိလင္းဓာတ္ အျပင္ ပ႐ုိတင္းဓာတ္မ်ား ၾကြယ္ဝစြာ ပါရိွသည္။ ထုိ ပ႐ုိတင္းဓာတ္ သည္ ေသြးတြင္ းသၾကားဓာတ္ကုိ တည္ၿငိမ္ေအာင္ ထိန္းေပး ေသာေၾကာင့္ အာ႐ံုစူးစုိက္မႈ ပုိမုိအားေကာင္း ေစသည္။ ဗီတာမင္ ဒီ၊ ဗီတာမင္ ဘီ 12၊ Selenium ၊ အမုိင္ႏုိအက္စစ္ ၊ Antioxidant စသည့္ အာဟာရဓာတ္ မ်ားႏွင့္ အျခား အာဟာရဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါသည္။
ၾကက္ဥကုိ အသင့္အတင့္ စားေပးျခင္းျဖင့္ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းရာတြင္ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစသည္။ ၾကက္ဥကုိ နံနက္စာ အျဖစ္ စားသံုးပါက ၾကာၾကာ ဗုိက္ျပည့္ေစၿပီး ကယ္လုိရီ ရရိွမႈကုိ ထိန္းခ်ဳပ္ ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာ သိရိွရသည္။ တခ်ဳိ႕ေသာ လူမ်ားက ၾကက္ဥသည္ ေသြးတြင္း မေကာင္းေသာ ကုိလက္စထေရာ ကုိ ျမင့္တက္ ေစသည္ဟု ယူဆကာ ၾကက္ဥ စားသံုးျခင္းကုိ ေရွာင္ၾကဥ္ တတ္ၾကသည္။ မည္သည့္ အစားအစာ မဆုိ အသင့္အတင့္ စားသံုးေပးပါက က်န္းမာေရး အတြက္ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစႏုိင္ ပါသည္။ ၾကက္ဥသည္ အာဟာရ ပါဝင္မႈ အမ်ားဆံုး အစားအစာမ်ား ထဲမွ တစ္ခုလည္း ျဖစ္သည္။
တစ္ေန႔တစ္လံုး ပံုမွန္ စားသံုးေပး ပါက ေသြးခဲႏႈန္း၊ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏႈန္းႏွင့္ ေလျဖတ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ တုိ႔ကုိ ေလ်ာ့က် ေစႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႕ရိွ ရပါသည္။ မ်က္စိ က်န္းမာေရး အတြက္လည္း အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစသည္။ အသက္ႀကီး ခ်ိန္တြင္ ျဖစ္တတ္ေသာ မက္ကူလာ ယုိယြင္းပ်က္စီး မႈနဲ႔ အတြင္းတိမ္ ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ကုိလည္း ေလ်ာ့က် ေစသည္။
အသားအေရ လွပေစျခင္း၊ လက္သည္းမ်ားကုိ သန္စြမ္း ေစျခင္းႏွင့္ ဆံေကသာကုိ ေတာက္ပေစျခင္း စသည့္ အစြမ္းသတိၱ မ်ားကုိ ေပးစြမ္းႏုိင္ေသာ ဆာလဖာဓာတ္ သည္လည္း ၾကက္ဥထဲတြင္ ပါဝင္ေပသည္။ ဆာလဖာသည္ ေကာ္လာဂ်င္ ႏွင့္ ကီရာတင္ ထုတ္လုပ္မႈ အလြန္ အားေကာင္း ပါသည္။ ၾကက္ဥ တစ္လံုးတြင္ အရြယ္ေရာက္သူ တစ္ဦးအတြက္ တစ္ေန႔တာ လုိအပ္ေသာ အာဟာရ၏ ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္း ခန္႔ ပါဝင္သည္။ ေစ်းကြက္ တြင္လည္း အလြယ္တကူ ဝယ္ယူရရိွ ႏုိင္ၿပီး ခ်က္ရ လြယ္ကူေသာ အစားအစာ တစ္မ်ဳိးလည္း ျဖစ္သည္။ၾကက္ဥတြင္ ပါဝင္ေနေသာ ပ႐ုိတင္းဓာတ္ သည္ လူ၏ ခႏၶာကုိယ္ကုိ သန္မာ ထြားက်ဳိင္း ေစၿပီး ၾကြက္သားမ်ား ကုိလည္း ပုိမုိသန္မာ လာေစႏုိင္သည္။
အမုိင္ႏုိအက္စစ္ သည္ ကေလးမ်ား၊ ဆယ္ေက်ာ္သက္ မ်ားႏွင့္ လူငယ္လူရြယ္ မ်ားအတြက္ မရိွမျဖစ္ လုိအပ္ေသာေၾကာင့္ ၾကက္ဥကုိ နံနက္စာ အေနျဖင့္ တစ္ေန႔တစ္လံုး စားသံုးသင့္ ပါသည္။
သဲစုလႈိင္ - ျမ၀တီေန႔စဥ္
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon