ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါမျဖစ္ေအာင္ ဒီ (၃) ခ်က္ကိုေဆာင္


၁။ ေရကို လံုေလာက္စြာ ေသာက္ပါ

၂။ ႏြားႏို့၊ ဒိန္ခ်ဥ္ ေသာက္ပါ

၃။ ဆား၊ အငံတို့ကို ေလွ်ာ့စားပါ

၁။ ေရဓါတ္ျပည့္၀ေနလွ်င္ ခႏၶာကိုယ္ဟာ က်န္းမာေနမည္။ ေရကို လံုေလာက္စြာ ေသာက္ေပးပါ။ သင္အ မ်ားဆံုး ေနေလ့ရွိတဲ့ေနရာအနားမွာ ေရဗူးကို အျမဲထားပါ။ ေရဆာတုိင္း ေသာက္ေပးပါ။ ေ

ေရဓါတ္ခန္းေျခာက္ေနတဲ့ ကိုယ္ဟာ ေက်ာက္ကပ္ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၂၀ % ရွိျပီး ေရဓါတ္လံုေလာက္ေနလွ်င္ ၆၀% ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၂။ ႏြားႏို့နဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္မွာ ပါရွိတဲ့ ကာလ္စီယမ္ဓါတ္ဟာ ေသြးဖိအားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ျပီးေက်ာက္ကပ္ေရာဂါျဖစ္ နိုင္ေျခ ၂၀ % အထိကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ တစ္ေန့ကို ႏြားႏိုု့္တစ္ခြက္၊ သို့မဟုတ္ ဒိန္ခ်ဥ္ ႏွစ္ခြက္ ေသာက္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

၃။ ဆားႏွင့္အငံဓါတ္တို့ဟာ ကယ္လ္စီယမ္ဓါတ္ကို စြန့္ထုတ္မွဳပိုမ်ားေစျပီး အရိုးသန္မာမွဳကို ေလွ်ာ့နည္းေစ တဲ့အျပင္ ေက်ာက္ကပ္မွာ ေက်ာက္တည္ျခင္းျဖစ္ေစႏိုင္ေျခကိုလည္း ပိုမ်ားေစသည့္အတြက္ ဆားကို ေလွ်ာ့စားသင့္ပါတယ္။

ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို)
ကိုးကား ။ ။ salt and kidney infection, Good Health
Previous
Next Post »
Powered by Blogger.