ဒီတစ္ခါေတာ့ ထိုင္းအစားအစာပါ။ လူတိုင္းလိုလို စားဖူးၾကမယ္ ထင္ပါတယ္။ မွ်င္ငပိရဲ႕ အရသာ ၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ အရသာနဲ႔ အစပ္အရသာတို႔ကို ေရာစပ္ထားတဲ့ ထမင္းေၾကာ္ တစ္မ်ဳိးပါ။ ဆိုင္ကိုလိုက္ျပီး ဗားရွင္းကြဲပါတယ္။ တစ္ခ်ဳိ႕ဆိုင္ေတြက အရြက္ေတြ ထည့္မေၾကာ္တတ္ပါဘူး။ ၾကက္ ၊ ဝက္ ၊ Seafood ဆိုျပီး ခြဲထားပါတယ္။
ဒီေန႔ ရတနာက Seafood သံုးျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ဒီထမင္းေၾကာ္မွာ ပဲငံျပာရည္ မသံုးပါဘူး။ အေရာင္ထြက္ေနတာက ငပိနဲ႔ ငရုတ္သီးမႈန္႔သံုးထားတာပါ။
ခ်က္နည္း
အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ နီ ကို ႏႈတ္ႏႈတ္စဥ္းထားပါ။
မွ်င္ငပိကို ေရနဲ႔ အႏွစ္ေလး ေဖ်ာ္ထားေပးပါ။
ျပီးရင္ အဲဒီ ၾကက္သြန္ေတြနဲ႔ ပုစြန္မႈန္႔ ငပိအႏွစ္ေတြကို ေရာျပီး ဆီခ်က္ေပးပါ။
ကင္းမြန္ နဲ႔ ပုစြန္ကို ျပဳတ္ထားေပးပါ။
ကင္းမြန္ကို အေနေတာ္ လွီးထားေပးရပါမယ္။
ထမင္းကို ငါးငံျပာရည္ ၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ ၊ ဆီခ်က္ထားတဲ့ အႏွစ္ေတြနဲ႔ ေရာနယ္ေပးပါ။
ျပီးရင္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ ပါတယ္ဆိုရံုေလး (တကယ့္နည္းနည္းေလး) ခ်က္ထားပါ။
ဆီက်က္ျပီဆိုရင္ နယ္ထားတဲ့ ထမင္းကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
ပြေအာင္ထိ အေသခ်ာေခါက္(ခေလာက္) ထားတဲ့ ၾကက္ဥကို ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ငရုတ္သီး အနီေတာင့္ေလး တစ္ေတာင့္ေလာက္ကို ပါးပါးညွပ္ထည့္ေပးပါ။
ျပီးမွ လွီးထားတဲ့ ကင္းမြန္နဲ႔ ပုစြန္ကို ထည့္ေပးပါ။
အိုးမထုတ္ခင္မွာ မိမိထည့္မယ္ ရည္ရြယ္ထားတဲ့ အရြက္စိမ္းေလးကို ထည့္ေပးျပီး တစ္ျပန္ေမႊေပးပါ။
အဖံုးေလး ၃ မိနစ္ေလာက္ အုပ္ထားေပးလိုက္ပါ။
ျပီးရင္ေတာ့ စားရန္အသင့္ အနံ႔ အရသာနဲ႔ ျပည့္စံုတဲ့ ငပိထမင္းေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
PS - ဒီမွာေတာ့ ၾကက္ဥနဲ႔ ငရုတ္သီးကို ထည့္မေၾကာ္ထားပါဘူး။ ေနာက္ အစပ္ေၾကာက္ၾကတဲ့အတြက္ ငရုတ္သီးမထည့္ျဖစ္ပါ။ ငရုတ္သီးမထည့္ဘဲ ၾကက္ဥထည့္ရင္ အီသြားမွာမို႔လို႔ ၾကက္ဥပါ မထည့္လိုက္ပါ။ ၾကက္ဥထည့္ခ်င္ရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးပါထည့္မွ အီတာကို စပ္တာနဲ႔ ထိမ္းေပးသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။
အစားအစာကမာၻ
Sign up here with your email
ConversionConversion EmoticonEmoticon